Zene

2023.02.20. 17:00

Megjelent Heron Lane első saját dala

Első saját dalát jelentette meg február 16-án az ajkai Horváth Áron, vagy ahogy az előadói pályán szerepel: Heron Lane.

Tisler Anna

Heron Lane a veszprémi Little Moon Sessions felvételén is részt vett, hamarosan megjelenik az ott játszott egyik száma is. Fotó: Gyarmati László

A huszonéves fiatal fő hangszere a gitár, és már jól boldogul a basszus, a billentyűs hangszerek, a dob világában, énekel, saját dalokat szerez, és van valami, amit nagyon kevesen mondhatnak el magukról Magyarországon: felvételt nyert a Berkleere, Bostonba, gitár tanszakra. Áron nyáron öthetes táborban vett részt a tengerentúlon, ott figyeltek fel a tehetségére és a szorgalmára. Ösztöndíjat is ajánlották számára, de az összeg még így is sok a magyar pénztárcához mérve, ezért alapítványi vagy más támogatást keres. Tanulmányait az ajkai zeneiskolában kezdte, középiskolásként kezdett éneket tanulni. Jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió kétéves nappali tagozatos gitárképzésére jár, ahol dobolni és zongorázni is tanul; idén végez.

Áronnak már nemzetközi zenei kapcsolatai is vannak, egy finn lánnyal énekelt duót, soult, jazzt, bluest játszottak, a lány itt él Magyarországon, egy improvizációs zenei estén ismerkedtek meg. Jelenleg egy brazil fiúval vállal közös fellépéseket, vele az Instagramon találkoztak. Mellette utcazenél, alkalmanként szórakozóhelyeken játszik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában