Angol nyelvű levéltári honlap

2023.02.07. 14:00

Nemzetközi kapcsolati hálót is erősít a projekt

Az MNL Veszprém Vármegyei Levéltára angol nyelvű honlapjának fejlesztésével az angolul történő kommunikáció biztosítása, egy új, színvonalas, jól átlátható, okostelefonra is optimalizált felület létrehozása volt a cél, amit a közelmúltban sikerrel megvalósítottak.

Benkő Péter Roland

Boross István igazgató mutatja a levéltár új, angol nyelvű webes felületének használatát

Fotó: Benkő Péter Roland

A fejlesztésnek köszönhetően egy egységes, komplex és informatív honlapot készítettek, mely a magyar honlaptól függetlenül működik. Az angol nyelvű felület megvalósítása hatalmas segítség a külföldi érdeklődők, vendégek számára, akik ezzel megfelelő információhoz jutnak az intézmény elérhetőségeitől kezdve a működésén át olyan gyakorlati kérdésekig, mint a levéltári kutatás és az ügyintézés. A honlapon angolul olvashatnak a levéltár múltjáról, jelenlegi tudományos munkájáról, kiadványairól, közművelődési és levéltár-pedagógiai programjairól, és természetesen megosztják aktuális híreiket, rendezvényeiket, programjaikat.

Mint azt Boross István igazgató elmondta, a projekt a Veszprém–Balaton 2023 EKF program keretében valósulhatott meg a VEB 2023 Zrt. támogatásával. – A fejlesztés magában foglalta az angol menüszerkezet kialakítását, aloldalak létrehozását a felületen. Az adminrendszerben a honlap teljes szerkeszthetősége, kezelhetősége megoldott. Megvalósult a hírek képváltó funkcióval történő megjelenítése, elérhetőkké váltak médiaanyagok és adatbázisok. Külön menüpontot hoztunk létre a Veszprém–Balaton 2023 EKF programoknak, ahol a levéltári projektekről, aktuális és megvalósulás alatt álló programjainkról tájékozódhatnak a külföldi érdeklődők – magyarázza az igazgató, aki fontosnak tartja, hogy külföldi partnerintézmények számára is fontos információkat közvetíthetnek vármegyénk levéltáráról, erősítve és növelve ezzel kapcsolati hálójukat.

Az angol nyelvű oldalra a magyar weblap jobb oldalán, fent található, földgömb ikonnal jelzett nyelvválasztóra kattintva lehet átlépni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában