Jelmezes felvonulással

2023.02.27. 11:00

Télűző maskarás családi délután Aszófőn

Maskarás délutánt hirdetett Aszófő Község Önkormányzata a Családbarát Közösség szervezésében. Vidám felvonulással kezdtek a közeli utcákban járva, zajos ritmushangszerekkel, dalokkal, skandálással űzték el a telet.

Jákói Bernadett

Szinte az egész települést megmozgatta a rendezvény

Fotó: Jákói Bernadett

A kultúrházban arcfestés, látványkonyha és házi sütemények várták a maskarába öltözött résztvevőket. A farsangi konyhát Nagyné Erzsike, Konnát Ildikó és Dékány Erzsike vezette, látványfánksütődével, gyümölcsteával és forralt borral kínálták  a megéhezett mulatozókat. A program csúcspontjának a jelmezes felvonulás, bemutatkozás ígérkezett. Nemcsak aszófőiek, hanem Balatonfüredről, Tihanyból, sőt Budapestről is érkezett gyermekek mutatták be büszkén jelmezeiket, a bátrabbak egy kis verssel is kísérve. Számtalan házilag készített jelmez sorakozott fel, ami az anyukák, nagyszülők, családtagok kétkezi munkáját is dicséri. 

A délután látványos programja a vidám feladatokkal tarkított táncverseny volt, melyre 15 táncos lábú gyermek jelentkezett. A táncparkett csillaga Bors Kornél, a táncparkett Angyala Rakonczai Linda lett. A zsűri még egy versenyzőnek, Kötél-Tréger Zsófiának ítélt első helyet. Különdíjat Laposa Bálint, Nyiri Anna, Bozsik-Rózsa Botond és Herczeg Liza kapott. A zsűritagok személyesen is megjutalmazták kedvenceiket. Herczeg Lillát, Móró Bálintot,  Sümegi Helénát, Pilinyi Johannát, Flugyik Lilit, Hollósy Helkát és Perei Novát. A legkisebbeknek, az ovis korosztálynak az Aszófői Könyvtár is ajándékozott díjakat.

Az esti téltemető-égetéshez a Hunyadi köz lakói közösségi összefogással készítették el a jelképes bábut, amit Szalay Zsolt harmonikással vezettek fel a település szélére,  s zenés harmonikaszó és közös ének kíséretében, az ősi népi hagyományoknak megfelelően égettek el a faluszéli aszófői Séd patak szomszédságában. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában