Programsorozat

2023.03.08. 20:00

A nők hete Sümegen

A nemzetközi nőnaphoz kapcsolódóan a hölgyekről szól a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ programsorozata, amely kedden kezdődött két gyönyörű hölgy bemutatkozásával.

Szijártó János

A nők hete programsorozat első állomásaként Simonné Márkus Konstancia sportmodell, Mikola Nikoletta hastáncos volt a Városi Könyvtár két vendége, Oszkai Réka igazgató beszélgetett velük Fotó: a szervezők

A Városi Könyvtárban Simonné Márkus Konstancia sportmodell és Mikola Nikoletta hastáncos mesélt a kitartásról, a sikerhez vezető útról, eredményekről, családról. A két inspiráló hölgy beszélgetőpartnere Oszkai Réka igazgató volt. 

Amint elhangzott, Márkus Konstancia életében a sport már kiskora óta nagy szerepet tölt be. Ukkon nőtt fel, hat évig röplabdázott, s bár szép sikereket ért el, valahogy mégsem érezte olyan közel magához azt a sportot. Balatonfüreden járt középiskolába, a tanulás, az edzések, a hétvégi meccsek töltötték ki a napjait. Pár éve találta meg azt a mozgásformát, amely megdobogtatta a szívét. Először csak otthon, videók alapján végzett saját testsúlyos edzéseket, majd egy nap a barátai unszolására végre lement az edzőterembe. Ott is ragadt, majd 2018 szeptemberében egyik pillanatról a másikra megváltozott az élete, amikor versenyezni kezdett. Ma fitness-wellness instruktor és személyi edző, sportága a fitnesz, azon belül pedig sportmodell.

Mikola Niki vérében, minden porcikájában ott van a tánc és a mozgás szeretete. Húsz éve már, hogy a hastánccal találkozott. Egy felkérés alapján kezdett tanítani Sümegen, s hogy tudását bővítse, folyamatosan járt továbbképzésekre a fővárosba, akkor még csak ott volt lehetőség magas szintű tanároktól tanulni. Elvégezte az orientális táncoktatói iskolát, hogy minél szélesebb körben ismerje és művészeti vezetőként továbbadja az orientális táncokat. 2015-ben alakult meg a Sümegi Hastánc Egyesület, amelynek ő az elnöke. Az évek során számos versenyen vett részt a csapatával, ahol mindig szép eredményt értek el. A Dunántúl egyik legnagyobb hastáncfesztiválja is a nevükhöz fűződik, amelyet 11 éven keresztül szerveztek meg Sümegen. 

A tartalmas beszélgetés végén abban mindkét hölgy egyetértett, hogy a sikerhez vezető út kemény, de ha az ember valamit igazán szeretne és van benne akarat, kitartás, hit, akkor elérheti a legnagyobb álmát is.

Másnap, azaz nyolcadikán Gergely Róbert zenés nőnapi műsora szerepelt a kínálatban. Kilencedikén hastánctréninget taranak kezdőknek Mikola Nikoletta hastáncoktató vezetésével a Nőszirom Mozgásstúdióban, március 10-én pedig Kása-Bókkon Tímea klasszikus és kortárs női költők verseiből összeállított előadását tekinthetik meg az irodalom kedvelői a Városi Könyvtárban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában