Fúvóskoncert

2023.03.06. 20:00

A tavaszt köszöntötték Balatonfüreden

Telt házas, rendkívül színvonalas és jóhangulatú tavaszköszöntő fúvóskoncertet adott Hégely Ákos karmester vezetésével a 88 esztendős Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara Balatonfüreden, a Szabadidő és Konferencia Központban március 5-én este. A rendezvényen részt vett mások mellett Bóka István helyi polgármester és a Szlovákiából, Ausztriából érkező hasonló zenekarok karmesterei is.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Szeretem a fúvószenekart azért is, mert fellépéseikhez számtalan szép emlék fűződik – fogalmazott Molnár Judit. Az önkormányzati képviselő így folytatta: ilyen a farsangi fúvós koncert, a márciusi tavaszváró, a zenés majális, az Anna-fesztiválon, valamint a borheteken elhangzó muzsika. Rendszeressé váltak nyári térzenéik, melyek rendkívül népszerűek a helyi emberek és a vendégek körében egyaránt. Az együttes nemzeti ünnepeink állandó közreműködője, emellett számtalan belföldi és külföldi fellépésükön népszerűsítik Balatonfüredet. 

– Nem véletlenül olyan népszerűek, hiszen kiváló tudásukat mi sem bizonyítja jobban, mint a több alkalommal elnyert arany és kiemelt arany minősítés, ami fontosak a városnak, a megyének, az országnak. Ilyen például a Pro Urbe-díj, a Veszprém Megye Érdemrendje és a miniszteri oklevél, illetve dicséret. 

A képviselő beszédében arról is szólt, hogy a zenekar rendkívül népszerű a fiatalok, a diákok körében is. Molnár Judit méltatta a zenekart, mely kitűnő közösség, és számukra nagyon fontos a kultúra, a muzsika, a város nagyon büszke rájuk. 

A köszöntő után parádés előadással ajándékozta meg a közönséget a zenekar, a komolyzenén át egészen a filmzenékig csendültek fel dallamok. Az egyik műnél Kötél József, a zenekar tagja énekkel varázsolta el a megjelenteket. Az est meglepetését, illetve szép mozzanatát adta a Reformkori Hagyományőrzők Társasága keringője,a táncosok a közönség soraiból is a parkettre hívtak embereket. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában