Nem ámítás, nem átverés

2023.03.28. 10:59

Április 1. - A VEB2023 EKF InterUrbán programja Veszprémbe hozza a kerékpáros diszkót

Liverpool egyik legkülönlegesebb formációja, a Dogshow olyan bringás felvonulást szervez Veszprémben, ami nemhogy a városban, de az országban sem volt még.

Horváth Virág

A Dogshow liverpool-i bringázása

Forrás: VEB 2023

A Magyar Kerékpárosklub veszprémi szervezetének támogatásával egy felejthetetlen, kerekeken gördülő technodiszkón vehet részt mindenki, aki tudja, a bringázás nem küszködés, nem áldozat, nem kényelmetlenség, hanem szabadság, öröm és könnyedség.

A Dogshow egy két tagból álló zenész-dj formáció, akik minden fellépésük alkalmával igazi energiabombát dobnak le, vagy épp húznak végig egy egész városon. Dobok, szintetizátorok, lemezek, fények, bólogatást, topogást, táncolást, teljes megőrülést követelő ritmusok.

Gyülekező 18.30-kor a Kossuth utcában, ahol a bemelegítés új értelmet nyer.  Indulás 19:00-kor, cél az Óváros tér, de addig a hangos, fényes, vidám buli a következő utcákat érinti:

Kossuth u. - Jutasi út - Agóra - Halle u. - Pipacs u. - Hold u. - Cholnoky Jenő u. - Cserepes u. - Egyetem u. - Óváros tér

Az InterUrbán 25 ország 29 városának művészetét hozza el Veszprémbe és környékére. Januártól decemberig a közel 150 program a biciklikoncerttől a világszínvonalú jazzig, a teakóstolótól az írói workshopig, Jamaikától Japánig szédítő sokszínűséget ölel fel, kéthetes váltásokban bemutatva a meghívott városok, Gent, Sevilla vagy épp Liverpool kultúráját. A Dogshow Liverpool vendégeskedése alatt érkezik Magyarországra. Liverpool világhírű példa egy város sikeres profilváltására: az egykori ipari központ ma kultúrájáról és sportéletéről híres. A “pop fővárosa” 2015-ben csatlakozott az UNESCO Kreatív Városok hálózatához, folytatva a 2008-as Európai Kulturális Főváros címmel megalapozott töretlen ívet.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában