A lázas ifjúság dalai

2023.03.31. 19:00

Cserháti és Máté Péter számait receptre írnák fel

Példaképeik slágereit éneklik fiatal művészek: Cserháti Zsuzsa és Máté Péter elevenedik meg Hirschl Laura és Keller Márton előadásában a Veszprémi Petőfi Színházban. Szerintük örök érvényűek a két legenda számai, mert hangokkal közvetíthető érzések dallamai.

Rimányi Zita

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Április 1-én 19 órakor a Szeretet évadának második színházkoncertjét mutatja be a Latinovits-Bujtor Játékszínben a Veszprémi Petőfi Színház. A „…Lázas ifjúság…” című zenés esten két zseniális énekes, Cserháti Zsuzsa és Máté Péter elevenedik meg két gyakorlatos színész – Hirschl Laura és Keller Márton – előadásában. Szinte mindenki emlékszik a legendás előadókra, a fiatalabbak is dúdolják dalaikat, ezért nincs könnyű dolga a fiatal művészeknek, ugyanakkor korukból adódóan csak egy darabot kell adniuk a szívükből – ahogy a népszerű dalcím is üzeni –, hogy magukból merítve, saját gondolataikat beleszőve szólaltassák meg számaikat. Segített nekik ebben többek közt Oberfrank Pál rendezőként és Pingiczer Szilárd zongoraművész, aki élőben kíséri őket. 

Ezeket a dalokat receptre kellene felírni mai fiataloknak is – állítják. Hirschl Laurának – mint szinte mindannyiunknak – számos emléke fűződik Cserháti Zsuzsához. Gyermekkorában a nagyszüleinél hallotta először énekét, azonnal felfigyelt az abban megbúvó, azzal érzékeltetett rengeteg érzelemre. Az Ábrándozás című dalát hamar kívülről fújta, és rajongása azóta töretlen. Minden idők egyik legnagyszerűbb magyar női hangjának tartja az övét – mint sokan mások hazánkban. Szintén mindenkiről mindenkinek szólnak Máté Péter dalai. Ott élnek sokunk lelkében, a szövegek, a zenék. Keller Mártonnak régóta az egyik kedvenc énekese. Mindig kiemeli művészi sokszínűségét, azt, hogy fantasztikus zongorista, gitáros, zeneszerző és zenei producer is volt, számos világslágert feldolgozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában