Történelmi témájú megmérettetések

2023.03.24. 18:00

Eredményesen vették az akadályokat a tapolcai gimnazisták

A Batsányi János Gimnázium és Kollégium tanulói országos versenyeken szerepeltek kiválóan.

Tóth B. Zsuzsa

Tarnóczai Géza és diákjai, Ravasz Dominika, Balogh Alfonzina és Szőcze Botond Dominik

Forrás: iskola

A gimnázium diákjai több történelmi témájú megmérettetésen vettek részt a napokban. A Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület által szervezett versenyek országos döntőin kimagasló eredményt értek el. 

Az Örökségünk '48 versenyen második helyezett lett a Ravasz Dominika (12. B), Balogh Alfonzina és Szőcze Botond Dominik (11. A) összeállítású csapat. A magyar reformkor, a pesti forradalom, az 1848-1849-es szabadságharc és a kiegyezés témából két internetes forduló nyomán jutottak be a döntőbe, ahol Kossuth és Görgei fiktív párbeszédét kellett rekonstruálniuk a világosi fegyverletétel előtti időszakból. Ezenkívül a korszakhoz kötődő kreatív feladatok megoldását várta el a zsűri. A tanulók felkészítő tanára Tarnóczai Géza volt.

A Magyarország az én hazám versenyen a Közép-Duna vidék és Budapest nevezetességei kapcsán történelmi, földrajzi, művészettörténeti ismeretekről kellett számot adni a csapatnak. A Szabó Eszter Anna, Bicsérdi Csongor és Merse Benedek (10. A) összeállítású csapat negyedik helyen végzett.

A Magyarok Európában versenyen híres magyar feltalálók és találmányok témakörében kellett tájékozottnak lenniük a tanulóknak. A Kovács Áron, Szalai Attila István és Szigeti Barnabás Ernő (10. A) alkotta csapat hatodik, míg a Koleszár Bíborka, Nagy Liliána és Németh Petra összeállítású csapat tizedik helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Riba Erzsébet volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában