Kiállítás

2023.03.06. 19:00

Gyönyörű fotókon a természet: Kirándulás a Balaton-felvidéken

Kirándulás a Balaton-felvidéken címmel Szente Benjámin, a Pannon Fényképészkör Egyesület alapító tagja fotóiból nyitott meg kiállítást Rojtos Norbert, a Balatonfüredi Református Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője Tihanyban, a Rege Galériában az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

Gyönyörű balatoni pillanatképeket lehet látni Szente Benjámin kiállításán Tihanyban, a Rege Galériában Fotó: Szente Benjámin

A megnyitón egyebek mellett elhangzott, Szente Benjámin az egyesület alapítója, számos csoportos kiállításon vett részt az egyesület, illetve annak elődjének szervezésében. Ez az első önálló kiállítása. Benjámin 2008 óta fényképez, korábban hobbiból, amely később hivatássá is vált számára. Eleinte családi és nyilvános eseményeken fényképezett, később azonban az alkalmazott fotográfia több területén is kipróbálta magát. 

Fotós: Szente Benjámin

– Az elmúlt pár évben főként sportfotózással és ehhez kapcsolódó tartalomkészítéssel foglalkozom a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia alkalmazottjaként és egyéni vállalkozóként Balatonfüreden. Igyekszem a megfelelő pillanatokat összegyűjteni, amelyek hűen mutatják be egy-egy esemény hangulatát. Izgalmas a sportolók között mozogni, látni kitartó munkájukat és átérezni küzdelmeiket. Ezenkívül leginkább kisvállalkozásoknak dolgozom, amelyeknek a rendszeres kommunikációjához készítek termékfotókat, portrékat – fogalmazott Benjamin a megnyitón. 

Fotós: Szente Benjámin

Elmondta továbbá, a sok digitális utómunkával töltött idő után jólesik a természetbe kilátogatni. Amikor csak lehet, hosszabb vagy rövidebb túrákat tesz, és felfedezi a környék szépségeit. Általában visz magával fényképezőt, de többnyire csak egy fix objektívet, így kevésbé figyel a technikára, de annál jobban a kompozícióra. A kiállított képek mind egy-egy Balaton-felvidéki túra vagy kirándulás alkalmával születtek, kivonatok sokévnyi élményből. 

A tárlat megnyitója alkalmából Petschovsky Mátyás gitármuzsikával ajándékozta meg a megjelenteket. A kiállítást március 31-ig lehet megtekinteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában