Drakula és Üvöltő szelek

2023.03.31. 07:00

Hatvan résztvevővel rendeztek angol szépkiejtési versenyt

A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium adott otthont a vármegyei angol szépkiejtési versenynek. A 60 tagú mezőnyben a szakmai zsűri három kategóriában osztott ki díjakat.

Haraszti Gábor

Három kategóriában értékelték a diákokat

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Komoly hagyománya van már a megmérettetésnek, hiszen az elsőt több mint tíz éve tartották a Petőfi Gimnáziumban, akkor még a pápai középiskolások számára, időközben aztán kibővült a résztvevők köre. Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak online formában tudták megrendezni a vetélkedőt, idén viszont már személyesen is fogadhatták a szervezők a gyerekeket. Veszprém vármegye mellett Győrből és Budapestről is érkeztek versenyzők, Pápa, Veszprém, Ajka, Zirc, Balatonalmádi és Balatonfüred összesen közel 60 diákja adott számot tudásáról.

– A tanulókat iskolájuk típusa alapján három kategóriába soroltuk: gimnáziumok, két tannyelvű gimnáziumok, illetve szakgimnáziumok, természetesen mindenkit külön értékeltünk – mesélte Csikós Borbála szervező, angoltanár. – A verseny két részből állt, előzetesen azt kértük a diákoktól, hogy egy szabadon választott szépirodalmi művel készüljenek a 19. századból, ezzel is tisztelegve a Petőfi 200 rendezvénysorozat előtt. A másik feladat egy általunk választott szépirodalmi szöveg volt, amit a nehézségi szinteknek megfelelően válogattunk össze. A tanulóknak öt percük volt arra, hogy a Drakulából és az Üvöltő szelek egy részletéből felkészüljenek. Nagyon meglepett és örömmel töltött el minket, hogy csaknem 60 diák adta le nevezését, akiket összesen 22 tanár kísért el, számukra a program keretében workshopot biztosítottunk.

Fotós: Haraszti Gábor/Napló

A gimnáziumok kategóriában 1. Tóth Gabriella, 2. Jurácsik Lara, 3. Sáfrány Cseperke Virág. A két tannyelvű gimnáziumoknál a sorrend: 1. Bálint Laura, 2. Gáspárik Zsófi, 3. Lakatos Róbert. A szakgimnazistáknál 1. Huri Simon Mihály, 2. Kertai Karola, 3. Bisztrán Anna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában