Cserháti és Máté Péter dalait receptre írnák fel

2023.03.18. 19:00

Példaképeik slágereit éneklik a színházkoncerten a fiatal színészek

Cserháti Zsuzsa és Máté Péter elevenedik meg Hirschl Laura és Keller Márton előadásában a Veszprémi Petőfi Színházban. A két fiatal példaképének tekinti a két legendát, a hangjukkal közvetített érzések, művészi sokszínűségük miatt és azért, ahogy szenvedéllyel és alázattal dolgoztak.

Rimányi Zita

Szeretet évadának április 1-jén 19 órakor második színházkoncertjét mutatja be a Latinovits–Bujtor Játékszínben a Veszprémi Petőfi Színház. A „…Lázas ifjúság…” című zenés esten két zseniális énekes, két feledhetetlen hang, egyéniség, Cserháti Zsuzsa és Máté Péter elevenedik meg két gyakorlatos színész – Hirschl Laura és Keller Márton – előadásában. A színházkoncert Oberfrank Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész rendezésében, Pingiczer Szilárd zongoraművész élő zenés kíséretében kerül színpadra. 

Hirschl Laura
Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

Hirschl Laurának Cserháti Zsuzsa az egyik példaképe. Gyermekkorában, a nagyszüleinél hallotta először a hangját, azonnal felfigyelt az abban megbúvó, azzal érzékeltetett rengeteg érzelemre. Az Ábrándozás című dalát hamar kívülről fújta, és rajongása azóta töretlen. Minden idők egyik legnagyszerűbb magyar női hangjának tartja az övét, szerinte azóta sincs hozzá fogható. Egy óriási gyémánt volt a magyar könnyűzenei iparban – állítja Laura, akinek szívéhez közel állnak Cserháti számainak mély üzenetei.

Keller Mártonnak Máté Péter régóta az egyik kedvenc énekese. Szintén példaképként tekint rá, dalai, hangja és művészi sokszínűsége miatt. Emlékeztetett rá, hogy utánozhatatlan hangja mellett fantasztikus zongorista, gitáros, zeneszerző és zenei producer volt, jól ismert számain kívül számos világslágert feldolgozott, sőt, egy felvételen egy musical betétdalát is hallotta tőle. „Bármit hallgatok tőle, azonnal magával ragad. Elmegyek, Ez majdnem szerelem volt, Egy darabot a szívemből..., ezek állnak a legközelebb hozzám" – sorolta Márton.

Keller Márton
Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

A két fiatal művésznek nem célja a két legenda lemásolása, nem akarják őket utánozni. „Legyünk őszinték, ők mind a ketten utánozhatatlanok, és ez így van jól. Ennek ellenére minden erőnkkel azon vagyunk és leszünk, hogy a lehető legnagyobb tisztelettel szólaltassuk meg a dalaikat, ugyanakkor magunkból merítve, úgy, ahogyan mi most huszonévesen gondolkodunk ezekről az érzelmekben gazdag, halhatatlan slágerekről" – fogalmazott Márton. Laura pedig azt gondolja: bármilyen élethelyzetben legyen az ember, Cserháti Zsuzsa dalai között biztosan talál legalább egyet, ami leírja az érzéseit. „Ezeket receptre kellene felírni, mai fiataloknak is" – hangsúlyozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában