Tájoló

2023.03.04. 20:11

Robozné Erődi Ildikó kiállítása az Agórában

Festeni könnyebb, mint beszélni – vallotta Robozné Erődi Ildikó a tavasz első napján az Agórában, amikor beszélni kezdett az őt körülvevő számos érdeklődőnek. Igaz, hogy elfogódottnak tűnt, itt-ott a hangja is remegett kicsit, de annak, aki meghallgatta, világos lett; az előtte álló kedves hölgy valóban a Balaton-régió aktív turisztikai menedzsere – szóval és ecsettel is az.

Őrsi Ágnes

Fotó: Benkő Péter

 

Önmagát élményfestőnek tartja Ildikó, aki ez alkalommal az utóbbi másfél év termését hozta el az Agóra Veszprém Kulturális Központba; első pasztellfestményeit és akvarelleket. Mint mondta, már sok helyen bemutatkozhatott, az előző alkalom A nők arcai című közös kiállítás volt, a mostani az első önálló tárlata. Nem kért fel ajánló barátot, hanem a személyes tárlatvezetést választotta, mert mint mondta, annyira szereti a festészetet, hogy szívesen beszél munkáiról.

A Tájoló című kiállítás egy veszprémi születésű balatoni lány szemével láttatja Veszprémet és a régiót az Agóra első és második emeleti társalgójában. Utóbbiban a királynék városa szerepel történelmi akvarelleken; a várkapu, a Szentháromság tér, a könyvtár épülete vagy a Kossuth utca anno, lent pedig a többiek a tési szélmalmoktól a Balaton-felvidékig, a Tapolcai-tavasbarlangig, az őzekig a Bakonyból. Nemcsak a szép este élménye volt közös, hanem mindaz, amit a képeken is láttunk, és amit az alkotó így foglalt össze írásban: „Mostani alkotásaim azoknak a pozitív impulzusoknak a kivetülései, amelyek az elmúlt pár évben hatással voltak rám.”

Fotó: Benkő Péter

A közönség kellemes közérzetét ezúttal Ruha Arnold zenetanár fokozta zongora- és énekelőadással, amit már nem élvezhetnek a további látogatók, akik még március 20-ig gyönyörködhetnek a tavasz hozta kiállításban.  

   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában