14 csapat részvételével

2023.03.27. 09:00

Vetélkedtek a kis nyelvészek

AnyanyelvÉszkedő néven folytatódik a következő tanévtől az a játékos anyanyelvi vetélkedő, amelyiket három évtizede szervez az Ajkai Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskola.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A verseny Molnárné Samu Mária tanárnő ötlete alapján indult útjára. Ő már nyugállományú, de az iskola kérésére szívesen vállalja a zsűrielnökséget. 

Az idén március 23-án versenyeztek az ajkai és térségi iskolák 5. és 6. osztályosai Garbai Zsuzsanna és Nagy-Tróbert Hajnalka szervezésében. A 14 csapat tagjai Ajkáról, Halimbáról, Úrkútról és Magyarpolányból érkeztek. A tíz feladat megoldásakor a gyerekek alkalmazhatták ismereteiket a közmondások, szóláshasonlatok felismerésénél, majd az összetett szavaktól a betűrejtvényen át az Activityig változatos feladványokban mérhették össze tudásukat. Az idén először újításként tableten anagramma játékkal is színesítették a szervezők a vetélkedőt. 

A győzelmet az úrkúti Hauser Lajos Általános Iskola csapata, Kungl Zoé, Kósa Bence, Leithold Olivér szerezte meg. Második helyezett lett az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolából Preininger Zsombor, Weisz Kornél, Horváth Csanád. Harmadik helyen végzett a Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola Dr. Szalai Miklós Tagintézményének diákja, Horváth Szaffi, Szigeti Csenge, Torma-Szabó Csenge. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában