Kölcsönös segítség

2023.03.17. 17:00

Wolfné Litter Beáta kapta idén Zirc kulturális díját

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Kultúrájáért” kitüntetést adományozott az önkormányzat Wolfné Litter Beátának, a városi művelődési ház közművelődési munkatársának.

Kelemen Gábor

"Elszánt tenni akarással végzi a dolgát Zirc kulturális életében az empatikus együttműködés nem mindenkire jellemző képességével felvértezve" – hangzott el Wolfné Litter Beáta méltatásakor Fotó: Kelemen Gábor

Wolfné Litter Beáta a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB közművelődési munkatársaként dolgozik, a kultúra, a hagyományőrzés iránt elkötelezett önkéntes szerepvállalásával vált ismertté Zircen és térségében. A kitüntetést a városházán, az 1848-49-es szabadságharcra emlékező városi ünnepségen adta át neki Ottó Péter polgármester és Varga Zita, az emberi kapcsolatok bizottságának elnöke.
Számos helyi és környékbeli civil szervezettel, oktatási és kulturális intézménnyel, szakmai közösséggel került kapcsolatba az elmúlt évtizedekben, segíti munkájukat. Keramikus az eredeti foglalkozása, szinte minden kézműves technikát kiválóan művel, ügyesen megtanítja azokat kicsiknek, nagyoknak, bár munkaköréből adódóan már inkább szervezője a különböző rendezvényeknek. Gyakorlottan hangolja össze az eseményekkel kapcsolatos teendőket, megtalálja a hangnemet az összes közreműködővel. Meggyőződése, hogy a legkilátástalanabb helyzetek is megoldhatók összefogással és a kölcsönös segítségadás rendszerének felépítésével.

Közművelődési munkája során fontosnak tartja, hogy a polgárok magukénak érezzék a programokat, leginkább a személyes megszólítás híve. A művelődési házban a már hagyományosnak mondható rendezvények megvalósításával kezdte a tevékenységét, de azonnal törekedett azok megújítására is. Az intézményi egységhez már hosszú idő óta kötődő civil szerveztek segítése mellett új közösségek létrehozását kezdeményezte. Pályázatok elkészítésében közreműködik, hogy még színvonalasabb, maradandóbb élményt nyújtó rendezvények kerüljenek a város kulturális palettájára. Szívügyének tekinti néphagyományaink átörökítését, fontosnak tartja a fiatalok, a családok bekapcsolását a város közösségi életébe.

„Wolfné Litter Beáta több évtizede – önkéntesen és közművelődési munkatársként egyaránt – alázattal, fáradhatatlanul, a rá jellemző szerény, de elszánt tenni akarással végzi a dolgát Zirc kulturális életében az empatikus együttműködés nem mindenkire jellemző képességével felvértezve” – hangzott el a díjátadás előtti méltatásban, amit a megjelentek hosszas tapsa követett. A kitüntetett köszönetnyilvánításában a közösség szerepét hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában