Rékasi Károly színművész lépett a közönség elé

2023.03.28. 16:00

Zenés országjárás Petőfivel

A Petőfi 200-emlékév jegyében Szabadság, szerelem címmel tartott irodalmi vacsorát a Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület a közelmúltban a Thury-várban, ahol Somlai Valéria zongoraművész és Rékasi Károly színművész lépett a közönség elé.

Szabó Péter Dániel

Rékasi Károly színművész és Somlai Valéria zongoraművész voltak az irodalmi est főszereplői Várpalotán

Fotó: Szabó Péter Dániel

A házigazda Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület – a korábban Várpalotán rendezett Wass Albert- és Jókai Anna-estekhez hasonlóan – ezúttal is egy vacsorával egybekötött emlékest keretében tisztelgett a magyar irodalom kiemelkedő alakja, Petőfi Sándor előtt.

Petneházy Beatrix, az egyesület elnöke elmondta, egyik fő célkitűzésük a kultúra támogatása, és ennek jegyében szervezik programjaikat is, melyekre egyre nagyobb az érdeklődés. 

– Az eddigi három közül a mostani a legnagyobb létszámmal megvalósuló irodalmi vacsora, hiszen a vár rendezvénytermébe hoztuk át a programot, így 115 résztvevő tudott regisztrálni az ingyenes estre. Nagy örömünkre szolgált, hogy gyorsan megteltek a helyek – tette hozzá Petneházy Beatrix. 

Ami az előadást illeti, a Petőfi Sándor Útirajzok című naplójára támaszkodó produkció egy egész évnyi országjárás élő zenés kísérettel. A kötet adja ugyanis az est gerincét.  Az elhangzó versek pedig ismerősek lehettek a hallgatóság számára, hiszen életünk során számtalanszor találkozhattunk kiváló költőnk gondolataival, amelyek Rékasi Károly színművész tolmácsolásában új, mélyebb értelmet kaptak. 

A zenés produkció szerves részei voltak a történetet alátámasztó, az adott helyek hangulatát idéző audiovizuális betétek, valamint a Zeneakadémián diplomázott Somlai Valéria zongoraművész zongorajátéka is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában