Mendessohn Kamarazenekar

2023.04.05. 12:00

Parádés hangversenyt adtak a Hangvillában

Kelemen Barnabás Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművészt, valamint Kokas Katalin Liszt-díjas hegedűművészt hívta meg a veszprémi Mendessohn Kamarazenekar utóbbi bérletes hangversenyére a Hangvillába nemrég, ahol két este is bemutatták különleges előadásukat.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos

A termet teljesen megtöltő közönséget lenyűgözték a művészek, akiket vastapssal jutalmaztak. A híres hegedűművészek mások mellett Bartók és Mozart darabjainak egy-egy részletét adták elő, hatalmas sikerrel. Parádés hangversennyel ajándékozta meg a kamarazenekar is a nagyérdeműt, egyebek mellett Schubert, Bach, Tóth Péter műveinek részleteivel. Az előadások különlegességét adta, amikor a második napon Malek Miklós Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, karmestert szólította színpadra Kováts Péter, a kamarazenekar művészeti vezetője. Előbbi szerezte ugyanis a Quo vadis – Concerto vonósokra, szólóhegedűre és szólócsellóra című művet, amelyet hatalmas siker mellett természetesen előadtak a Hangvillában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában