Esti varázslat

2023.05.26. 20:07

A városházára és a tűztoronyra vetítik a műveket

A júliusi Rozé, Rizling és Jazz Napok egy rajzpályázat is kapcsolódik, az Én házam, én tornyom, én városom című, melyre az óvodás korosztálytól a gimnazistákig várták a pályaműveket. Azt „kérdezték" a szervezők, hogy a veszprémi városházát és a tűztornyot a fiatalok hogyan színeznék ki.

Juhász-Léhi István

A 10-10 díjazottnak az ajándékokat Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Dohnál Szonja adta át.

Fotó: Cseh Zoltán

Elhangzott, több száz mű érkezett a pályázatra, amelyet a Művészetek Háza szakmai zsűrije értékelt. A megmérettetésre először futott be meglepően sok digitális pályamű is, a hagyományos eszközzel – zsírkréta, ceruza, filc – készültek mellett. 

Dohnál Szonja, a Művészetek Háza szakmai igazgatóhelyettese arról beszélt az ennek kapcsán rendezett ünnepélyes átadón, hogy a Művészetek Háza évek óta együttműködő partnere a VeszprémFestnek és a Rozé, Rizling és Jazz Napok. A rajzpályázat egyedülálló a térségben, hiszen az óvodásoktól a gimnazistákig mutatja be a tehetséges fiatalok alkotásait. A Jazznapok idejére (július 7–16.) 10-10 fiatal rajza érdemelte ki azt a dicsőséget, hogy a városházára és a tűztoronyra fényfestéssel vetítsék fel majd azokat, különleges hangulatot varázsolva az Óváros térre.

Kiderült, a legaktívabb pályázó iskolák közé tarozott a herendi Fischer Mór Porcelánipari Szakképző Iskola, a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Litéri Református Általános Iskola. A beadott pályamunkák közül kiemelték a zirci Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola alkotásait.

A nyertes pályaművek ITT megtekinthetők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában