A fény festője

2023.05.24. 17:30

Ismét várja a látogatókat az Egry József Emlékmúzeum

A napokban nyitotta meg újra a kapuit az Egry József Emlékmúzeum Badacsony központjában. A kiállítóhely vasárnap és hétfő kivételével 10 és 17 óra között várja a képzőművészet kedvelőit.

Szijártó János

Fotó: Szijártó János/Napló

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósulhat meg az a művészeti rendezvénysorozat, amelynek első lépéseként több év után ismét kitárta kapuit az Egry József Emlékmúzeum. A kiállítóhelyen a 140 éve született fény festőjének közel két tucat alkotása látható, míg a földszinten Bor Pál festőművész képeiből nyílt időszaki kiállítás.

Száznegyven éve született Egry József, így a nevét viselő emlékmúzeum újbóli megnyitása szép ajándék a jubileum alkalmából
Fotó: Szijártó János/Napló

Mint megtudtuk, a badacsonytomaji önkormányzat az EKF program keretében közel 15 millió forint összegű támogatást nyert el a Badacsony Art Piknik címet viselő projekt megvalósítására, amely a nyári főszezonban élettel tölti majd meg a múzeumot.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában