Devecser

2023.05.07. 19:58

Posztumusz díszpolgári cím Gárdonyi Gézának

Első alkalommal rendezik meg a Devecseri értékek ünnepét két napon át. Május 11-én 10 órától öt korosztályban tartanak népdaléneklési versenyt.

Olvasónktól

 

 17 órakor a Kastélykönyvtár galériájában nyitják meg a művelődési központban működő képzőművészeti szakkörök (bútorfestők, gyertyaöntők, mézeskalács-készítők, foltvarrók, papírfonók, nemezelők) munkáit bemutató kiállítást, melyet Ferenczi Gábor polgármester ajánl az érdeklődő közönség figyelmébe. Május 12-én 10 órakor írják alá a testvér-települési megállapodást Kál és Szőlősgyörök községgel. 11 órakor kezdődik a Gárdonyi-konferencia neves előadókkal. Így Tornai Tamás (Gárdonyi és a bor), Cs. Varga István (Gárdonyi Géza világirodalmi horizontja), Keller Péter (Gárdonyi Devecserben írt regénye), Tölgyesi József (Gárdonyi és Barabás György kapcsolata), Lengyel Gyula (A hitéletben hiteles Gárdonyi), Turai Zoltán (Gárdonyi fordítva), Tuba Márta (zárszó) előadását hallhatják az érdeklődők. Ezt követően adják át Gárdonyi Géza posztumusz díszpolgári címét, majd városnézés és babakiállítás megnyitása következik. 

 

 

Czeidli József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában