Erős programmal várták az érdeklődőket

2023.05.22. 14:00

Véget ért a jubileumi, 25. Tánc Nemzetközi Kortárs Fesztivál Veszprémben

Az Európa Kulturális Fővárosa-évadban 25. alkalommal adott otthont Veszprém városa a Tánc Nemzetközi Kortárs Fesztiválnak. Az eseményen egyértelműen a táncé volt a főszerep, de képviseltették magukat a táncművészethez kapcsolódó bábszínház- és zeneművészet alkotói is. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros cím eredményeképp a fesztivál erős hazai és nemzetközi programmal várta az érdeklődőket. Vasárnap tartották meg a díjátadóval egybekötött zárógálát.

Horváth Virág

Horváth Csaba művészeti vezető, a közönségdijas belga Miet Warlop After All Springville című előadásának képviselői és Pongor Ildikó zsűrielnök

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Vándorfi László, a fesztivál igazgatója köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen formában segítette a munkát, többek között Veszprém Város Önkormányzatának, a nézőknek és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosának. 

Az igazgató Krámer Györgyöt, táncművészt, koreográfust évtizedes munkáját megköszönve és a fesztivál elindításának jubileuma alkalmából is köszöntötte. Krámer György kifejezte háláját az elmúlt 25 évért, a rengeteg táncművész és koreográfus kitartó részvételéért, illetve a rengeteg szakmai élményért. 

Horváth Csaba, a fesztivál művészeti vezetője ünnepi beszédében kiemelte, az elmúlt években a már megkezdett tradíciókat igyekezett követni munkájával. Elmondta, a program minden évben összművészeti, ám idén ez hangsúlyosan jelen volt. 

A Tánc Nemzetközi Kortárs Fesztiválon 2023-ban Pongor Ildikó, Fuchs Lívia, Hegyeshalmi László, Kerekes Blanka, M. Tóth Géza és Zsótér Sándor alkották a zsűrit. A közönségdíjat a Miet Warlop After All Springville című előadása nyerte el, a fődíjat pedig a Baro d'evel LÁ című produkciója.

Ezenkívül fesztiváldíjban részesítették a HODWORKS Pirkad című produkcióját, illetve alkotói és előadói díjat kapott Farkas Zoltán "Batyu" és Tóth Ildikó "Fecske" Merítés című produkciójukért, Barbara Matijevic a Premierstratageme Forecasting című produkciójában nyújtott teljesítménye alapján, és Szekrényes László az M Studio Lift című előadásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában