Jó tapasztalatszerzés volt számukra

2023.06.01. 15:21

A Kárpát-medence értékeivel ismertették meg a diákokat

A Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával szervezték meg az Értékek, kincsek, közösségek a Kárpát-medencében című versenyt. A megmérettetés döntőjébe két pápai iskola is bejutott.

Haraszti Gábor

Az Acsády tanulói először vettek részt a versenyen

Forrás: iskola

A lakiteleki Népfőiskola a verseny elődöntőjét, döntőjét Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben rendezte meg. A diákok előzetesen azt kapták feladatba, hogy hungarikumokkal kapcsolatos feladatlapot küldjenek be, valamint település és tájegység témakörben két prezentációt készítsenek.

- A Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola csapata a település témakörben Pápát, a tájegységnél pedig a Bakonyt választotta, a döntőre még egy hungarikum bemutatásával is készülni kellett, a mi csapatunk a herendi porcelánt választotta – mesélte Veilandics Tamás felkészítő tanár. - Iskolánk 10. X csapata a prezentációra való felkészüléshez rengeteg bemutató anyagot kapott a Hagyományok Hegye Egyesülettől, a Bakonyalja Népművészeti Egyesülettől, a Kékfestő Múzeumtól, a Pápai Református Kollégiumtól, a herendi porcelán bemutatásához pedig a Herendi Manufaktúrától. A döntő során a prezentációk mellett tesztkérdésekre kellett válaszolni és képekről kellett felismerni hungarikumokat, magyarországi és külhoni nevezetességeket. A verseny nem arról szólt, hogy ki milyen helyezést ér el, hanem arról, hogy minél ismertebbé tegyük a hungarikumokat a fiatalok körében. A verseny mottója is az volt, hogy aki már ide eljutott, az győztesnek mondhatja magát. Elégedett vagyok, hiszen a diákok lelkesen vetették bele magukat a munkába, jó tapasztalatszerzés volt számukra a verseny, ahol a 10. évfolyamon a több mint 100 induló csapat közül újoncként a 14. helyen végeztünk. A csapat tagjai Csere Ferenc, Pus Csongor és Ferencz Erik voltak – tájékoztatott a felkészítő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában