Könnyebb szeretni egymást énekelve

2023.06.05. 13:00

Egyházi zenével simították ki lelküket a Zircen találkozó kórusok tagjai (videó)

Az egyházi kórusművek az emberek lelkét kisimítják, azokét, akik éneklik, és azokét is, akik hallgatják azokat – így ajándékozták meg ezúttal is magukat, egymást a Kórusok Egyházzenei Hangversenyén Zircen találkozó csoportok tagjai.

Rimányi Zita

Házigazdaként a Zirci Városi Vegyeskórus előadása zárta a hangversenyt a ciszterci bazilikában

Fotó: Rimányi Zita/Napló

A Zirci Ciszterci Apátság templomában tartotta meg idén is a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Vármegyei Egyesülete és a Zirc Városi Nyugdíjasklub a Kórusok Egyházzenei Hangversenyét. Pék László főszervező lapunknak elmondta, hogy tizenegy kórus vett rajta részt, több, mint tavaly, és tagjaik örültek, hogy ezúttal sem maradt el a találkozó, mint a Covid idején. A hangversenyt a házigazdák, azaz a Zirci Városi Vegyeskórus előadása zárta a bazilikában. Előtte a fellépésével Istent dicsérő csoportok között szerepelve a veszprémi Táborállás Daloskör ugyancsak bemutatkozott. Ábrahám Emilné, Erzsébet klubvezető úgy véli, a kórustagok között az éneklés éppúgy harmóniát, összhangot teremt, ahogy az általuk előadott művekben a szólamok.  

– Könnyebb szeretni egymást énekelve, ezt bizonyítja próbáink hangulata. A végére mindig feltöltődünk, örömbe csomagoljuk egymást. A közösség, a zene nyugdíjas korú tagjainknak egészségügyi problémáik feldolgozásában is segít, megnyugvást jelent nekik, olyan időszakot, amikor nem a bút, a bánatot kergetik. A dal felszabadít, kapcsolatot teremtünk általa egymással, s így ilyenkor a szépség, a tisztelet világlik – fogalmazott a klubvezető. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában