Csigó Art Pont

2023.06.01. 14:00

Kölcsönhatások, művészetek találkozása Gyulakeszin

A Csigó Art Pont 2023 összművészeti rendezvénysorozata nyár elejétől ősz végéig Kölcsönhatások, művészetek találkozása keresztül Európán címmel várja az érdeklődőket. A programokat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt, a VEB 2023 Kultháló Program keretében szervezi a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány. 

Tóth B. Zsuzsa

A gyulakeszi Csigó Malomban tavaly is nagy siker kísérte a nyári kulturális programokat. A Veszprém-Balaton 2022 Európa Kulturális Fővárosa programja keretében rendezett workshopot tartott a zongoraművész testvérpár, Görög Enikő és Görög Noémi Fotó: archiv

 A program fő célja a közösségépítés, ismeretterjesztés és oktatás, a rendezvénysorozat minden eleme erre épül. A rendezvénysorozatot 18 órakor Nagy Krisztián a VEB 2023 EKF Kultháló program projekt menedzsere nyitja meg, a díszvendég Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter lesz. Török Judit az Észak-olaszországi Villa Biener Arte contemporanea művészeti galéria és nemzetközi művésztelep magyar származású tulajdonosa, művészeti igazgatója és művészeti igazgatója nyitja meg a kiállítást, ahol köszöntőt mond Bartunek Katalin, a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány kuratóriumi elnöke, művészeti vezetője. 19 órakor kezdődik Rost Andrea operaénekes és "PályaStart" mesterkurzusa növendékei bel canto koncertje Harazdy Miklós zongoraművész és Mácsai János zenetörténész közreműködésével. A koncert Rost Andrea jubileumi évének záróeseménye.   Június 16-án, pénteken 18 és 20 óra között az észak olaszországi "Villa Biener arte contemporanea" galériát és nemzetközi művésztelepet mutatja be  Török Judit, valamint pódiumbeszélgetés keretében ottani élményeikről számol be Gábor Áron festőművész és G. Heller Zsuzsa szobrász-keramikusművész. Azt követően tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg a résztvevők a kiállított művekkel és az alkotóikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában