Helyi kultúra

2023.09.27. 12:00

Kincskereső-vetélkedő és ismerkedés a Térképvándorral

Az MNL Veszprém Vármegyei Levéltára a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával megvalósuló Kincskereső projekt keretében felső tagozatos általános iskolásoknak hirdetett helytörténeti vetélkedőt Veszprém belvárosában szeptember 28-án csütörtökön délelőtt.

Benkő Péter

A regisztrált csapatok a Hősök Kapujától (Várkapu) indulnak és hét állomás teljesítését követően a Laczkó Dezső Múzeum épülete mellett felállított levéltári sátornál érnek célba. Az első csapat 8.15-kor indul, várhatóan 11.15-re mindenki beérkezik. A levéltári sátorban a délelőtt folyamán a Magyar Nemzeti Levéltár restaurátorai tartanak bemutatót és kézműves foglalkozást a gyerekeknek, és egy Térképvándor stand is üzemelni fog itt, ahol a VEB 2023-mal közösen fejlesztett Térképvándor applikációról adnak tájékoztatást, illetve helytörténeti sétát szerveznek. A program zárásaként 11.30-kor eredményhirdetés lesz a Múzeum előtti téren.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában