Digitális tárlat

2023.12.02. 19:00

Adventi kiállítás nyílik a Rege Galériában

Ünnepélyes megnyitóval indul december 5-én 18 órakor a tihanyi Apátsági Rege Cukrászdában a Rege Galéria adventi kiállítása, amelyen az MMA fotóművésze, Ádám Gyula és a t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely alkotóközösség műveiből válogatott digitális tárlat tekinthető meg.

Veol.hu

Fotó: Ádám Gyula

Talán nem szoktunk erre elég nagy hangsúlyt fektetni, de az egész advent egy nagy misztérium. A művészet egy olyan különleges sziget, ami megpróbálkozik megbirkózni a lehetetlennel: láthatóvá tenni a titkot. 

Jelen kiállítás két fő forráson keresztül szeretné közelebbé vinni ezt a titokzatosságot:

  1. Az MMA fotóművésze, Ádám Gyula erdélyi képvilágán keresztül természetesen, emberközelien közelít a fotókhoz.
  2. A t'ARS mint keresztény alkotóközösség egy intenzív, különböző látásmódok és művészi kifejezési formák sokszínűségén keresztül mutat rá ugyanazon lényegre, a természetfelettihez való személyes kapcsolódásra. 

A kiállítás megtekintése december hónapban díjmentes az Apátsági Rege Cukrászda nyitvatartási idejében. 

t’ARS: A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom (T72) csoportjaként a t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely küldetése, hogy összefogjon olyan keresztényi módon gondolkodó, élő, hasonló értékrendet képviselő képzőművészeket, akik küldetésüknek érzik a T72 szellemisége szerint a keresztény képzőművészeti értékek láthatóvá tételét. Célunk, hogy a képzőművészet nyelvén szóljunk Istenről, keresztény hitünkről, így hirdetve az Evangélium örömhírét. Láttatni, hogy a keresztény képzőművészek, alkotásaikkal Istenről szólnak. Közelebb hozni a képzőművészeti alkotásokat, mint hitünk megélésének eszközét.Közösséget teremteni keresztényi módon gondolkodó, élő, hasonló értékrendet képviselő képzőművészekkel, akik küldetésüknek érzik a T72 szellemisége szerint a keresztény képzőművészeti értékek láthatóvá tételét.

Veszprém-Balaton Keresztény Kultúrájáért Alapítvány: a fiatal alapítvány életre hívását az EKF inspirálta. Küldetésünk a híd építése a keresztyén felekezetek és hívők, nem hívők között – elsősorban a kultúra eszközeivel – legyen szó zenéről, képzőművészetről, irodalomról, vagy éppen fontos társadalmi témák megvitatásáról.

A Pannon Fényképészkör Egyesület hivatalosan 2017 óta bejegyzett szervezet, de a története 2009-ig nyúlik vissza. Egyesületünk a veszprémi Pannon Egyetemen, Ruppert Tamás által alapított Pannon Egyetem Fényképészkörből nőtte ki magát.

Rege Galéria: "Alkossunk egy olyan kiállítói teret, ami állandó változásban van. Ahol nem tudja a néző, hogy meddig lehet a pillanatnyi vizuális élmény részese. " - eme inspirációból fakadóan jött létre a Rege galéria a Samsung The Frame TV különleges képességeinek köszönhetően, egy állandóan változó digitális kiállítói térben, amelynek, az 1961 -ben alapított, a "Balaton Pilvax Kávéházának", is nevezett, a Balaton leggyönyörűbb panorámájával büszkélkedő, Apátsági Rege Cukrászda ad otthont, Tihanyban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában