„Egész életemben hős akartam lenni”

2024.06.15. 12:00

Csórics Balázs elmondta, hogy mihez kell a legnagyobb bátorság

A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be a S.E.R.E.G című filmsorozat hivatalos előzetesét, amelyből kiderül, hogy egy újabb veszélyes bevetésre készül az iraki háborús missziót megjárt katona és csapata. A tét nagy, de ezt a feladatot csakis a legjobbak tudják végrehajtani.

Veol.hu

„Egész életemben hős akartam lenni" – árulta el Csórics Balázs, akitől a S.E.R.E.G. című katonai sorozat most megjelent hivatalos trailerében már ízelítőt kapunk abból, hogy vajon kicsoda Győrbíró Zsolt alezredes, a hatrészes sorozat főhőse. „A hősnek van elég bátorsága, hogy szembe merjen nézni azzal, amivel szembe kell nézni, meg merje tenni azokat a dolgokat, amelyeket meg kell tenni, és alá merjen merülni olyan mélységekbe, ahová alá kell merülni azért, hogy jóvá tudja tenni, amit jóvá kell tenni. Szerintem Győrbíró Zsolt ilyen, és én nagyon igyekeztem, hogy méltó legyek hozzá" – sorolta a színész.

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

A Megafilm Service hat részből álló katonai sorozata – amely a Magyar Nemzeti Filmintézet támogatásával, a TV2 koprodukciójában készült, és amelyben a Magyar Honvédség is közreműködött – folyamatosan izgalmakat sejtető, akciódús epizódokat ígér.  A történet ősszel lesz látható a TV2-n.

A filmsorozat plakátja

A sorozat főszereplőjét, Győrbíró Zsoltot Csórics Balázs alakítja. Riválisa, egykori parancsnoka Kamarás Iván. Zsolt fia, Marci szerepében Séra Dánielt, Zsolt felesége, Petra szerepében pedig Balla Esztert láthatjuk. A sorozatban olyan további ismert színészek is szerepet kapnak, mint Krisztik Csaba, Pál András, Jászberényi Gábor, Orosz Ákos, Hajmási Dávid, Hajdu Tamás Miklós, Takátsy Péter, Dér Zsolt, Bán Bálint, Gál Réka Ágota, Kövesi Zsombor, Dankó István, Kakasy Dóra, Takács Zalán, Katona Péter Dániel, Györgyi Anna, Márfi Márk, és visszatér a képernyőre az első magyar honvédségi sorozat, az Angyalbőrben főszereplője, Mészáros Zoltán is – aki 23 évvel később már nem Urbán András honvédként, hanem vezérkari tábornokként tűnik fel.

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Producerek: Helmeczy Dorottya, Kálomista Gábor; rendező: Dombrovszky Linda; forgatókönyvíró: Bendi Balázs, Somogyi György; epizódíró: Kovács Gergely; dramaturg: Kun-Béres Anikó; operatőr: Hartung Dávid; látványtervező: Valcz Gábor; jelmeztervező: Donkó László; vágók: Rumbold László, Pap Levente; zeneszerző: Balogh Ferenc Jr.; hang: Juhos Gábor, Dévényi Tamás; gyártásvezető: Endrődy Balázs; line producer: Annus Péter. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában