Klassz a pARTon! Fesztivál

2024.06.28. 14:00

Ingyenes nyáresti koncertek Érdi Tamás zongoraművésszel és barátaival

A Cimbora Alapítvány 2024. július 12. és 30. között tizedik alkalommal rendezi meg a Klassz a pARTon! Fesztivált. Ingyenes, formabontó koncertekkel szeretnék lehetővé tenni mindenki számára, hogy kedve szerint csatlakozzon a klasszikus zenei programokhoz. A fesztivált 2015-ben alapította Érdi Tamás, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki emberi és művészi példát mutat a fiataloknak.

Veol.hu

A tizedik Klassz a pARTon! Fesztivál főszereplői azok a ma már ismert muzsikusok – Bánfi-Nemes Réka fuvolaművész, Csőke Flóra és Dolfin Balázs gordonkaművészek, Korossy-Khayll Csongor hegedűművész, Kovács Bálint furulyaművész, Kovács Gergely zongoraművész, Megyimórecz Ildikó operaénekes, Sterner András klarinétművész –, akik tizenéves korukban a Mol Új Európa Alapítvány Tehetségtámogató Programjának nyertesei voltak. A Mol ÚEA és a Cimbora Alapítvány 2013 óta szervez közös programokat, ennek keretében ezek a fiatal művészek mintegy negyven koncerten szerepeltek az elmúlt években a Klassz a pARTon! Fesztiválon. 

Fotó: Érdi-Harmos Réka

Rajtuk kívül fellépnek még a programokon a mai tizenéves zenészgeneráció tehetséges tagjai is. Több koncerten pedig mesterek és tanítványok muzsikálnak együtt, például Tatán a fesztivál idei holland vendégművészei, Peter Caelen és David Voncken.

Összesen kilenc település – Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonföldvár, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Szigliget, Tihany és Tata ad otthont idén a fesztiválnak.

A Klassz a pARTon! Fesztivál ingyenességét szponzori és pályázati támogatások biztosítják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában