Hagyományok háza

2024.06.17. 11:00

Népi iparművész címet kapott az ismert táncegyüttes vezetője

Népi Tárgyalkotó Iparművész címet kapott Szabó Csaba, a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes vezetője a Hagyományok háza Népi Iparművészeti osztályától a napokban.

Szijártó János

Ezúttal nem a néptánc, hanem a fafaragás került a figyelem középpontjába. Szabó Csaba ugyanis az együttes vezetése mellett csodálatos alkotásokat hoz létre fából, s ezt jutalmazták Népi Tárgyalkotó Iparművész címmel. Mint mondta, 2018-ban mikor kezdett ,,farigcsálni", ám akkor egyáltalán nem gondolt arra, hogy ezen a téren ilyen megtiszteltetésben lesz része. Ehhez a kitartás és szorgalom mellett sokak önzetlen segítsége is szüksége volt.

Fafaragó munkája elismeréseként Népi Tárgyalkotó Iparművész címet kapott Szabó Csaba a napokban
Fafaragó munkája elismeréseként Népi Tárgyalkotó Iparművész címet kapott Szabó Csaba a napokban
Forrás: Szabó Csaba

– A köszönet a családomnak és mestereimnek szól. Dávid János nemesvámosi faragó pásztornak, Bartalos János, Mészáros Imre, Dávid László juhász barátomnak, Juhász Imre bácsinak, az összes bakonyi és Balaton-felvidéki pásztornak és még sok másnak, aki segített a tanulásban, kutatásban, munkában – válaszolta Szabó Csaba lapunk kérdésére.

Szabó Csaba néhány remekműve
Szabó Csaba néhány remekműve
Forrás: Szabó Csaba

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában