Középpontban a dal műfaja

2024.06.15. 19:42

Népzene, dzsessz és komolyzene is szerepel a 9. Salföldi Dalföld kínálatában

Népzene, dzsessz és komolyzene is szerepel a 9. Salföldi Dalföld kínálatában, amit június 21. és 23. között rendeznek meg. A fesztiválon koncertet ad mások mellett a Hot Jazz Band és megrendezik a IV. Balaton-felvidéki Néptáncosok Találkozóját is - közölték a szervezők az MTI-vel.

MTI

Kiemelték: a zene mellett a képző-, a tánc-, a fotó- és a színházművészet kedvelői is találnak maguknak programot a 2015 óta minden évben megtartott rendezvényen. A fesztiválon a dal műfaja áll a középpontban, ám évről évre választanak egy mottót is. Az idei mottó a férfi hang: ennek jegyében a férfiak szerepéről, kihívásairól lesz szó és többségében férfiak fognak zenélni, énekelni a fesztiválon.

20230613_hotjazz_ut (21)
Koncertet ad majd az 1985-ben alakult Hot Jazz Band
Fotó: Mediaworks

Nádor Koppány Zsombor teológus a változó férfiszerepekről tart előadást Tekintély, érték és felelősség: a posztmodern fogságában címmel. Koncertet ad majd az 1985-ben alakult Hot Jazz Band, a Duckshell csapata, valamint a Heveder zenekar, amely Sepsiszentgyörgyről érkezik.

A Szent Efrém Férfikar műsorában a különböző népek szakrális és népzenéi elevenednek meg; Észak-Amerikától, Európán át egészen Indiáig kalauzolja a közönséget a nyolcfős énekegyüttes.

Koncertet ad a Dresch Vonós Kvartett, a Fanfara Complexa, utóbbinak a közelmúltban jelent meg új lemeze, a Pasaport Control. A fesztivál keretében rendezik meg a IV. Balaton-felvidéki Néptáncosok Találkozóját is, melyen a környékbeli táncegyüttesek mutatkoznak be. Színpadra lép a Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Szilágyi Ifjúsági Néptáncegyüttes, a Koloska Táncegyüttes a Batsányi Táncegyüttes és a Takácsi Kenderszer Táncegyüttes.

A rendezvényen Szimbiózis emlékek címmel Török László fotóművész (1948-2020) kortárs fotográfiai gyűjteményéből láthatnak válogatást az érdeklődők.

A fesztiválon bemutatják Várnagy Kinga Anyanyelve magyar című művét. Az életrajzi jegyzetekből, fotókommentárokból és személyes interjúkból felépülő előadás egy Németországba disszidált pécsi szinkrontolmács életét dolgozza fel, a széteső család, a hontalanság, a haza- és az elvágyás, a magány, a betegség, és az anyaság kérdéseit boncolgatva - fűzték hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában