Felhőtlen kikapcsolódás

2024.06.17. 07:00

Több ezer érdeklődőt vonzott a pápai játékfesztivál (képgaléria)

Három telt házas koncert, interaktív programok, múltidéző és modern játékok, gasztronómiai élmények, jó idő és kiváló hangulat jellemezte az idei Pápai Játékfesztivált, mely három napon keresztül minden korosztály számára felhőtlen kikapcsolódást kínált.

Haraszti Gábor

Pápa fő terén rengeteg játék várta a gyerekeket

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A hétvége a város Fő terén Pápa Város Fúvószenekarának koncertjével indult, majd a nagyszínpadon este a Lord zenekar adott fergeteges hangulatú koncertet. A helyszín teljesen megtelt az érdeklődőkkel, az 52 éves (!) szombathelyi rockbanda repertoárjából nem hiányozhattak a legnagyobb slágerek, mint a Vándor, az Egyedül vagy az Itthon vagy otthon. A Lord visszatérő vendég a városban, többször felléptek már, legutóbb két éve, a Pápai Agrárexpó és pikniken csináltak hatalmas bulit.

– Amíg élek, nem felejtem el azt az estét, hatalmas tömeg gyűlt össze az óriási sátorban, de még így is többen voltak kint mint bent. Mindenhova szívesen megyünk, ahova hívnak minket, de Pápa különösen kedves számunkra – mesélte a zenekar énekese, dalszövegírója, Pohl Mihály, aki 1980-ban csatlakozott a zenekarhoz. Mint mesélte, zenésztársával, Erős Attila gitárossal idén ünneplik 70. születésnapjukat, melynek apropóján ősszel egy hatalmas jubileumi koncert várható. Addig is DVD-n meg fog jelenni a banda 50. születésnapja alkalmából a Barba Negrában két éve rögzített koncert anyaga.

A rendezvény második és harmadik napján a gyerekeket Fő téri játékbirodalom várta középkori játékudvarral, interaktív minicirkusszal, reneszánsz játszótérrel, a Várkertben ládavasúttal, játékparkkal és társasjátékpiknikkel készültek a szervezők a legkisebbeknek. A harmadik helyszín a Várkert színpad volt, ahol pápai kisközösségek – például a TiboRóza Tánccsoport, a Karibi Tánc Egyesület & Pápai Salsa Csoport, az RVX zenekar – mutatkoztak be. Ezzel párhuzamosan a Jókai Mór Művelődési Központban több kiállítás várta az érdeklődőket, kitelepült a Pápai Makettező Klub, a Pápai Éremgyűjtő Csoport és a Bakancsos Természetjáró Kör is.

A régi idők fesztiválját idézte fel az a motoros felvonulás, melyen óvatos becslések szerint is legalább kétszázan vettek részt. A szép számú csapat bejárta a város utcáit, sőt az Erzsébet-ligetben bárkit szívesen elvittek egy körre.

A nagyszínpadon kora este az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjai Maugli történetét adták elő, majd a Kiscsillag adott élő koncertet. Vasárnap délután a Várkertben és a Fő téren ismét rendelkezésre álltak a játékok a gyerekek számára, este pedig a Bikini fellépésével és tűzijátékkal zárult a fesztivál. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában