Bensőséges találkozások

2024.07.10. 17:00

Kertgaléria – elemi erővel hatottak a festmények

Robozné Erődi Ildikó festőművész öt éve nyitotta meg első ízben otthona kertjét a széles közönség előtt. A hétvégén alkotói pályájának ezen ünnepe alkalmából ismét a többszörös díjnyertes szentgáli kertjébe látogathattak el az alkotásai iránt érdeklődők a kertgaléria festménykiállítására.

Benkő Péter

A festőművésznő Márai Sándort idézve köszöntötte az eseményre érkezőket: „Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen... Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata... Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.” Valóban rendhagyó módon teremtett alkalmat a házigazda a RNÉ55 Elements című új akrilfestmény-sorozatának premierjére. A festőnő azok kedvében kívánt járni e nem szokványos közönségtalálkozóval, akik már régóta vágytak új impulzusokra, olyan kulturális, művészeti programra, ahol családias, természetközeli, bensőséges találkozásokban lehet részük hasonló érdeklődésű emberekkel, és a szokásostól eltérő, egyedi környezetben, kertgaléria keretében szeretnék látni az alkotásokat.

Személyes tárlatvezetéssel várta a kertgaléria vendégeit az alkotó
Személyes tárlatvezetéssel várta a kertgaléria vendégeit az alkotó
Fotó: Takács Béla/olvasó

Ritkán látott műveket is csodáltak a kertgaléria vendégei

A személyes tárlatvezetés alatt, a természet elemi erőit ábrázoló, nagy méretű akril vászonfestmények mellett a vendégek láthattak pár olyan művet is a kertben tett sétájuk során, melyek csak igen ritka esetben kerülnek a nyilvánosság elé. Az árnyas kiülőkben válogatott borokat, házi süteményeket, kávékat fogyasztva, a szabad alkotás örömét megtapasztalva tölthették a nyári délutánt mindazok, akik ellátogattak a szentgáli festőművésznő kertgalériájába.

Jelenleg két helyszínen, a Pekedli Bárban és a Kiskúti Csárdában látható Robozné Erődi Ildikó kamarakiállítása a vármegyeszékhelyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában