Zirc

2017.11.14. 09:00

Ásványokat, terméseket csoportosítottak a diákok

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg a természetismereti vetélkedőt az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, a Múzeum Baráti Köre és az „Együtt a Könyvtárért” Alapítvány. Középpontban a Bakony élő- és élettelen világa volt.

Kelemen Gábor

A versenyen egy feladatsort és totót is kitöltöttek a diákok Fotó: Kelemen Gábor

Idén is a Múzeumok őszi fesztiválja adott keretet a rendezvénynek. A programot Rechner Szilvia, az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma Baráti Körének titkára vezette le, köszöntőt mondott és a díjakat átadta Kasper Ágota ny. múzeumigazgató, a Baráti Kör elnöke.

A versenyen egy feladatsort és totót is kitöltöttek a diákok Fotó: Kelemen Gábor

A versenyre öt iskola hat csapat nevezett. A vetélkedő előtt mindegyik csapat egy részletes tárlatvezetésen vett részt a kiállításon, illetve minden, a versenyre jelentkező oktatási intézmény megkapta a Bakonyi dinoszauruszok csodálatos világa című könyvet a felkészüléshez.

A feladatok változatosak voltak: előbb egy feladatsort kellett megoldani, majd egy totó következett, ezt követően pedig a vetélkedő legérdekesebb része, amikor a tálcákra kirakott ősmaradványok, ásványok, termések, rovarok, madarak csoportosítását kellett megoldani különböző szempontok szerint.

A versenyen első alkalommal indult és rögtön első helyezést ért el a veszprémvarsányi Fekete István Általános Iskola és AMI „Öreg-Bakony” csapata (Takács Lujza, Hardi Márton, Holdinger Ádám, Nagy József, Kovács Gergely, felkészítő: Kassai Edina). Második helyen végzett a Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „Csillámcicák” csapata (Adler Anna, Kádi Kata, Bors Petra, Horváth Loretta, Deézsi Leonora Csenge, felkészítő: Borszukné Kropf Ilona).

A szervezők két harmadik helyezettet hirdettek: a Litéri Református Általános Iskola „Nevenincs” csapatát (Balogh Alex, Rada Enikő, Zavada Bianka, Pintér Zsombor, Kovács Botond, felkészítő: Gyenes Viktor) és a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola „HEGAHAVABO” csapatát (Varga Kristóf, Hege Lídia, Gasparics Dorina, Hajdú Botond, Vas Zalán Kende, Bognár Bence, felkészítő: Somogyi Katalin).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában