Mydros együttes

2018.08.14. 07:00

Egy falatnyi Görögország ezúttal a Balaton-parton

A görög és balkáni dallamokat megszólaltató Mydros együttes lépett színpadra a Széchenyi parkban szombat este, nem is akárhogyan: a közönség már a második dalnál táncra perdült.

Leitner Vera

A Mydros együttes (balra Smuk Gábor) a görög életérzést idézte meg

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A budapesti Mydros együttes nem az első alkalommal látogatott el Balatonkenesé­re, hiszen tavaly is kiváló hangulatú, sikeres koncertet, illetve táncházat tartottak a településen, a közönségnek pedig idén sem kellett csalódnia: a zenekar ténylegesen a parkba varázsolt egy kis darab Görögországot a szombat esti programon. A magyar és görög zenészek által alkotott együttes balkáni, görög és macedón dallamokat játszik immár tizenhét éve, és méltán népszerűek, mivel képesek megidézni a görög tengerpartot, kultúrát és életérzést a Balkán gazdag zenei világa révén.

A Mydros együttes (balra Smuk Gábor) a görög életérzést idézte meg
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Smuk Gábor, a zenekar vezetője elmondta, a Mydros tagjai származásuk révén már eleve vagy beleszülettek, vagy viszonylag korán beleszerettek a görög zenébe és a táncházak világába, ahol nemcsak a zene dallamossága ragadja magával az embert, hanem az is, hogy ez a muzsika kiváló közösség­építő, a görög zene hallatán az emberek azonnal táncolni kezdenek egymással, kortól és nemtől függetlenül.

Nem történt ez másként a balatonkenesei koncert során sem: még épp csak a második, görög hangulatot idéző zene csendült fel, az máris lázba hozta a közönséget, az így kialakult görög táncházba pedig gyerekek, felnőttek egy­aránt bekapcsolódtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában