hétvégi ajánló

2018.05.10. 12:00

Ezeket a programokat várjuk legjobban pénteken a Gizella-napokon!

Az elmúlt 7 napban rengeteg kiemelkedő előadáson és programon vehettünk részt, de nézzük, mi vár ránk a hétvégén!

Horváth Virág

Az elmúlt napokban Veszprémben pezseg a kulturális élet. A Gizella-napok rendezvénysorozat május 4-én kezdődött, és egészen május 13-ig fog tartani. A héten olyan programokon vehettünk részt, mint:

Kiállítással nyílt meg a Gizella-napok programsorozat

Huszonhetedik alkalommal rendezik meg a minden korosztályt rendezvényekkel megszólító összművészeti fesztivált. Hagyomány, hogy a Gizella-napok megnyitója egyben egy jelentős kiállítás megnyitója, idén Hunyadi Mátyást bemutató kiállításé a Szent Imre-templomban. Olvassa el a megnyitóról írt cikkünket >>

Amikor a humor intellektuális kalandozás

Sándor György, a 80 éves, legendás humoralista Öröm-Könny(v)eim című estjét tartotta meg az Utas és Holdvilág antikváriumban kedden. Jó helyszínnek bizonyult, körben könyvek, azt sugározva, hogy a szó teremtő és összetartó erő, az előadóval szemben pedig ott ült az őt értő, váró, ismerő közönség. Családias volt a hangulat, ám aki Sándor György humorát, gondolatait, előadásmódját szereti, az gyakorlatilag egy család részévé válik ilyenkor. Az irodalmat, költőket, írókat, az igényes, finom humort szeretők famíliája az ő tábora. Amikor a humor intellektuális kalandozás, gondolatébresztő erő, és nem olcsó, öncélú nevettetés. Olvassa tovább tudósításunkat >>

Nem egy Gizella volt Veszprémben!

Gizella/Gizellák címmel mutatta be kimondottan a Gizella Napok programsorozatra készült új táncszínházi, összművészeti darabját a TMK Alkalmi Társulás szerda este a Dubniczay-palotában. A Gizella/Gizellák előadás a Gizella-rejtéllyel, illetve a Gizella-kultusszal foglalkozik, egyrészt István király felesége, valamint a valószínűleg szintén Gizellának (Gosellának) nevezett Imre herceg felesége oldaláról, hiszen két Gizella is felbukkant a magyar királyi családban. Olvassa tovább tudósításunkat >>

A szédületes programkavalkád – a részletes programért kattintson IDE – a hét végéig kitart. Ezek közül mazsolázgatunk, nehogy lemaradjon róluk:

PÉNTEK

Balkan Fanatik koncert – Óváros tér – 19:30

A 2002-ben alakult producer duó tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. Fennállása óta a Balkan Fanatik zenéje a “MIX” a “Nyócker”, valamint a 2014-es “Fekete leves” c. filmekben szerepelt. 2004-ben a zenekar első rádió slágere a “Csináld, csináld, jól csináld!” a Fábry showban debütált élőben. 2014 tavaszán Feljött a Nap címmel az eddigi legsikeresebb albumuk látott napvilágot. A címadó dal az országos média kedvence. A legnagyobb hazai kereskedelmi radión a legnépszerűbb magyar előadóként listavezetö volt a dal 1 hétig.

2017 nyarán megjelent a legendás producer duó 10. lemeze ” Jajj az a szerelem” címmel.

Táncos lábú lányoknak, fiúknak kötelező a kényelmes cipő, és a részvétel!

A Ladánybene 27 utazó reggae cirkusza Bob Marley dalaival és üzenetével a tarsolyában Veszprémbe utazik! Vendégük lesz a billentyűknél Kottmayer Kriszti (BP Riddim Band) és Péter Zoltán trombitás!

A Ladánybene 27 (nemzetközileg LB 27) az első közismert reggae zenekar Magyarországon. Ők készítették el Magyarországon az első reggae albumot (1991), az első dub albumot (2002), valamint az első riddim albumot (2007). Elidegeníthetetlen érdemük van a reggae zene magyarországi meghonosításában és megismertetésében

Ez a klip egyébként az 1996-ban megjelent „ismeretterjesztő”, Bob Marley emlékére albumukhoz készült Pápán, a Városi TV stúdiójában!

„Igyekszünk frissen tartani a fülekben, szívekben, lelkekben Bob Marley zenéjét és üzenetét...” – nyilatkozta az együttes.

Várják Veszprém népét egy közös chillre csodás városunk ékkövében, az Óváros téren!

Brazilok filmvetítés – Fortuna udvar – 22:00

A Brazilok 2017-ben bemutatott magyar filmvígjáték Rohonyi Gábor és M. Kiss Csaba rendezésében. A forgatókönyvet M. Kiss Csaba, Muhi Klára és Huszár Péter írta, a zenéjét Bornai Tibor szerezte.

Minden bizonnyal már a moziban is végigsírtuk (a nevetéstől persze) az egész filmet, épp ezért lesz nagy élmény kilátogatni a veszprémi szabadtéri vetítésre, egy finom sör kíséretében.

A Random Trip a főváros egyik legmenőbb improvizatív koncertsorozata, nincsenek műfaji határok, keveredik benne a jazz, a soul és a freestyle rögtönzése, Budapest éjszakai zenei életének ismert zenészeivel, énekeseivel, MC-ivel, DJ-ivel.

A Random Trip még 2008 végén születtet Delov Jávor vezetésével. Eleinte kis klubokban léptek fel, de a koncertsorozat hamar kinőtte magát, és mára rendszeres vendégei a fesztiváloknak és nagyobb kluboknak. Ami különlegessé és megismételhetetlenné teszi a klubestet, az az, hogy a zeneszámok teljes egészében a színpadon születnek – olvasható az origo.hu-n.

Lineup:

Jónás Vera – ének

Herbert Shaw (Soul Surge) – ének, rap

Zeek – rap

Bata István (Sena, Fábián Juli & Zoohacker) – basszusgitár

Premecz Mátyás (Kéknyúl, Fábián Juli & Zoohacker) – billentyűk

Zoohacker – billentyűk, elektronika

DJ Q-Cee (Vinyl Warriorz) – lemezjátszó, beatbox

Delov Jávor – dob

Művészi brainstorming csodás zöld környezetben, elképesztő előadók, és csodás befejezése egy szédületes pénteki napnak!

Mi ott leszünk, és te?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában