Színt visznek a település életébe

2017.09.22. 08:00

Aktív nők Felsőörsért – már több mint 11 éve a közösségért

A Nők Felsőörsért Egyesület 2006. júniusában alakult meg, tizenhat fővel. Az első önálló rendezvényük az adventvárás és a Mikulás vonat volt, a gyerekek nagy örömére.

Szendi Péter

Kaszásné Ferenczi Anna 2011 óta vezeti a Nők a Felsőörsért Egyesületet Fotó: Szendi Péter

Pudmer Erzsébet, akkori elnök 2011-ig vezette az egyesületet, azóta Kaszásné Ferenczi Anna látja el az ügyes-bajos dolgokat. Az egyesületet célja, Felsőörs község és lakói érdekében a kultúra, a közművelődés és az élethosszig tanulás lehetőségeinek felkutatása, az egészséges életmód ajánlása és tudatosítása, a közösségi élet formálása. Fontosnak tartják az emberi, közügyi és nemzedéki kapcsolatok erősítését.

Kaszásné Ferenczi Anna 2011 óta vezeti a Nők a Felsőörsért Egyesületet Fotó: Szendi Péter

A Nők Felsőörsért Egyesület egyik sarkalatos pontja a tiszta szemétmentes környezet létrehozása, a helyi és környező közösségi kapcsolatok alakítása, tradiciók és értékek ápolása.

-Bevallom őszintén a kezdeti időszak kicsit döcögősen ment, mert akkor még aktívan dolgoztam Pápán. A falut akkor még nem nagyon ismertem, mert 2009-ben költöztünk ide. Sok energiámat és időmet elvette, hogy a munka mellett az egyesület teendőit is elláttam, de sokat segítettek az egyesület tagjai, és a családom a közösségért végzett munkában – kezdi a visszaemlékezést Kaszásné Ferenczi Anna egyesületi elnök.

Az elmúlt évek során számos sikeres rendezvény fűződik a nevükhöz. Elég, ha csak megemlítjük a fánkfarsangot, az ízutazást a Márton napi libavacsorát, és az önkormányzattal közös rendezvényüket a szüret és betakarítás ünnepét vagy a Mikulás rendezvényt. Igyekeznek olyan programokat szervezni, amellyel valamennyi korosztályt megszólítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában