Százak léptek fel

2017.11.15. 18:35

Hatalmas sikert aratott a bödögei néptáncfesztivál

Egy gombostűt is nehéz lett volna leejteni a helyi kultúrházban a VII. Homokbödögei Kamara Néptáncfesztivál alkalmával, hiszen százakat mozgatott meg a folklórprogram.

Polgár Bettina

A program résztvevői két korcsoportban szerepeltek Fotó: Gulyás Renáta

A kezdeményezés hét évvel ezelőtt indult útjára, azzal a céllal, hogy fellépési lehetőséget biztosítsanak a kis létszámmal működő néptánccsoportoknak. Ugyanakkor fontos szempont volt, hogy a tapasztaltabb táncosok számára is rangos megmérettetést hívjanak életre – tudtuk meg Bors Évától, a rendezvény egyik szervezőjétől.

Mint mondta, a fesztivál példás összefogás révén, a Homokbödögei Néptáncegyüttes, a helyi önkormányzat, valamint az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület támogatásával valósult meg.

A program résztvevői két korcsoportban szerepeltek Fotó: Gulyás Renáta

A megmérettetésen több mint 200 táncos lépett színpadra. A helyiek mellett többek között Veszprémből, Kaposvárról, Takácsiból, a Balaton mellől, illetve Budapestről és Hódmezővásárhelyről is érkeztek versenyzők.

A program résztvevői két korcsoportban szerepeltek, a fellépéseket pedig háromtagú zsűri értékelte: Kiss Balázs, a Magyar Állami Népi Együttes táncosa, Farkas Fanni Aranygyöngyös táncos, továbbá Hámori Balázs, a sárvári Néptánckör Kulturális Egyesület elnöke. Az előadásokat Németh Dénes és zenekara kísérte.

A néptáncfesztivál mellett Kádár Ignác és Nagypál Anett táncházat szervezett, továbbá tekeverseny is várt a kikapcsolódni vágyókra.

- A néptáncfesztivál igazi közösségi élményt nyújt, valamint alkalmat ad a táncosoknak a közös beszélgetésre és a tapasztalatcserére – mondta lapunknak nyilatkozva Bors Éva, aki a rendezvényt illetően hasonlóan pozitív folytatást remél jövőre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában