kabóca bábszínház

2017.09.22. 19:50

Felolvasóest és rablótörténet is várja a Mesefesztivál látogatóit

Szántó Csaba hajóskapitány és kollégái a Balatonról meséltek kisiskolás és óvodás csoportoknak pénteken, a Kabóca Bábszínház Mesefesztiváljának kezdőnapján az Agóra Veszprém VMK-ban.

Leitner Vera

– A nyáron újra elővettük a Helka, a Balaton tündére című előadásunkat, mely a bérletes előadások között is megtalálható, ezért gondoltuk, hogy a Balatonról is mindenképp mesélni kell a fesztiválon – mondta el Székely Andrea színházigazgató az A hajóskapitány mesél elnevezésű, interaktív program kapcsán. A Kabóca Bábszínház igazgatónője az idén tizennegyedik alkalommal megrendezett Mesefesztivál színesnek ígérkező, hétvégi programjairól is mesélt.

– Két vendégelőadást hívtunk a Mesefesztiválra – számol be a részletes programról Székely Andrea színházigazgató. – Ezek egyike a Budaörsi Latinovits Színház által Mosonyi Aliz írónő Az öreg kisasszony autósmeséi című könyvéből készített nagyon szép előadás, melyet Takács Katalin ad elő szombaton 16 órakor. Ezt követően, 17 óra 30 perckor kezdődik az Esti mesék, ahol híres veszprémiek fognak számukra kedves meséket, történeteket felolvasni. Meghívtuk azokat az embereket, barátainkat, akikkel szinten mindennapos kapcsolatban áll a színház. Itt lesz többek között Oberfrank Pál, Somody Zsuzsa, Némedi Lajos, Kész Zoltán, Gerstmár Ferenc, Gopcsa Katalin, Strenner Zoltán és Hegyeshalmi László is.

 

Székely Andrea elmondta, korábban, a Mesefesztivál első éveiben két alkalommal is szerveztek már hasonló mesefelolvasó estet, s a program akkor is nagy népszerűségnek örvendett. Az igazgatónő hozzátette, azért fogadja az Esti meséket felolvasó és hallgató is egyaránt örömmel, mivel ez a program összegyűjti az embereket és így többet tudunk meg az itt élőkről, egymásról.

– Vasárnap 10 órakor a másik vendégjátékot, a pécsi Bóbita Bábszínház Torzonborz visszatér című előadását láthatja a közönség. Ez egy nagyon vicces rablótörténet, egy mozgalmas, frappáns játék – mondta el az igazgatónő. Kiemelte, a szombati felolvasáson való részvétel ingyenes, a színházi előadásokra kedvezményes jegyeket válthat a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában