a költészet napja

2018.04.15. 20:03

Kedvenc verseiket szavalták kicsik és nagyok Vámoson

Minden, ami költészetünkben addig volt, beleolvadt József Attilába; minden, ami azóta van, vele kezdődik.

Molnár Sándor

Már több mint 10 éve annak, hogy a településen megemlékeznek a magyar költészet napjáról. Az ötlet úgy született meg annak idején, hogy szerették volna megszólítani a helyi versmondókat, hogy mutatkozzanak be.

A kezdeményezésből hagyomány lett és az idei évben is előadták kedvenc verseiket a Csillagvirág Óvoda, a Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a Fehérlófia Waldorf Iskola, a Nyugdíjas Klub és az Adventista Egyház versmondói.

A megjelenteket Mustos István köszöntötte a Községházán. Az alpolgármester megemlékezett József Attiláról, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakjáról. Felidézte hányatott életútjának néhány fontosabb epizódját. Ezt követően „Vándor vagyok” címmel, saját versét szavalta el a természetkedvelő alpolgármester.

A rendhagyó rendezvény második felében a közönség zenei aláfestéssel is hallhatott verseket. Herczeg Diána a Teleszterion Színházi Műhely színésze, drámapedagógus verselt, zongorán közreműködött Prejczer Katalin és ütőhangszereken Franczia Dániel teremtett különleges atmoszférát a költeményekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában