Helyi kultúra

2017.09.21. 10:40

A Szaléziánumban mutatták be a Fatima titkait

Azért különösen jó kezdet, hogy a kilenced első estéjén az angyalok királynéjáról hallunk, mivel jól tudjuk, a Szűz Anya-jelenéseknél Szent Mihály is többször feltűnt – hangsúlyozta Nagy Károly apátkanonok a Szaléziánumban szerda este a Fatima titkai című könyv bemutatója kapcsán.

Leitner Vera

– Nem pusztán a könyvet kell megünnepelnünk, hanem azt is, amiről ez szól, s ez jóval több, mint a Mária-jelenések története – emelte ki Gyurácz Ferenc, a könyv kiadója, aki hozzátette, a Mária-jelenések centenáriumát ünnepelve különösen időszerű volt, hogy Michael Hesemann német történész, újságíró Fatima titkai című könyve megjelenjen, s hogy az összefoglaló jellegű mű magyar nyelven is elérhetővé váljon.

– A kötet egy olyan író munkája, aki először is hívő ember, másodszor pedig tudományos szakszerűséggel, alapossággal ír – mondta el Márfi Gyula érsek, aki kiemelte, nehéz szavakba foglalni a jelenéseket, ám minden kétséget kizáróan nagy dolgok történetek a portugál Fatimában, ahol Szűz Mária 1917. május 13-án, majd öt további alkalommal megjelent három pásztorgyermeknek, Ferencnek, Lúciának és Jácintának, akikre három, a huszadik század történelmét is érintő titkot (jövendölést, intelmet) bízott.

A könyvbemutató egyben a Szent Mihály ünnepére felkészítő kilenced nyitóprogramja volt, melyet csütörtökön elmélkedéssel egybekötött szentmise követett. A programsorozat keretében pénteken 18 órakor a Károly-templomban Pálmai Árpád Az angyalok éneke című előadására, szombaton 18 órakor a Szent Mihály-bazilikában szentórára, vasárnap a Szaléziánumban pedig 11 óra 30 perckor Az öreg Mihály – a bazilika harangjai című kiállításmegnyitóra várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában