Veszprém

2017.11.12. 21:00

Közös koncerttel a Fény felé

A veszprémi Gizella Nőikar a Filmhatás Zenekarral és a Silhouette Balett társulatával közös koncertet adott a veszprémi Hangvillában.

Jákói Bernadett

Fotó: Jákói Bernadett

S. Halász Károlynak, a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola egykori diákjának legbensőségesebb műveit hallhatta a közönség ezúttal Veszprémben. Az egész estés koncerten közreműködött volt tanára, Borbásné Gazdag Gabriella kórusa, az idén 15 éves jubileumát ünnepelő veszprémi Gizella Nőikar is.

Fotó: Jákói Bernadett

A javarészt a Dohnányi Zeneművészeti Szakközépiskola egykori diákjaiból álló Filmhatás Zenekar S. Halász Károly vezényletével, Bolla Milán koncertmester irányításával, valamint a Silhouette Balett társulata Csáky Mária koreográfiájával lépett színpadra.

Fotó: Jákói Bernadett

A zeneszerző Világok és a bibliai szövegekre íródott Origo című műve az emberi érzések, gondolatok, az elme bugyraiban kutakodott. A koncert filmzenei hatása az érzelmek széles skáláját vonultatta fel az est alatt, amely igazából egy zenei kísérletezés eredménye is: azt mutatja, vajon elérhető ugyanaz a hatás filmszerű zene hallgatásával úgy is, hogy közben nem látjuk a filmet. Az izgalmas zenei kalandozással a hallgatóság betekintést nyert a filmes műfajok világába a zene és a más zeneművészeti ágak összhangjából kibontakozó történetek által. Az egész estét betöltő koncertelőadás műsorvezetője Dominek Anna színésznő volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában