Pipacsok és imolák

2017.09.24. 08:30

Kurbucz M. Zsuzsanna hobbifestőnek nyílt kiállítása

Értékes, szép hagyományt teremtett a Petőfi Színház azzal, hogy az épület előcsarnokában műkedvelő képzőművészeti tárlatoknak ad helyet. Kurbucz M. Zsuzsanna, veszprémi hobbifestő kiállításának megnyitójára sokan voltak kíváncsiak.

GTM

Kurbucz M. Zsuzsanna színeivel harmóniába hozza a sok részletet Fotó: Pesthy Márton

A családtagok, barátok, ismerősök Kövi Szabolcs fuvolaművész, zeneszerző csodálatos dallamaira érkeztek a megnyitóra. A vendégeket házigazdaként köszöntő Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese a Lélek képek címet kapott alkotásokkal kapcsolatban elmondta, valamennyi a szeretetről szól.

Kurbucz M. Zsuzsanna színeivel harmóniába hozza a sok részletet Fotó: Pesthy Márton

A kiállítást megnyitó Fábián László grafikusművész méltatta az alkotó bátorságát, amivel minden képzettség nélkül, sajátos technikát kigondolva és kikísérletezve, ösztönös tehetséggel nyúl a képalkotás eszköztá-rához. - Zsuzsanna ügyesen bánik az eszközökkel, nagyon jó az ízlése, ösztönös tehetséggel, kifinomult érzékkel va-lósítja meg elgondolásait - mondta a megnyitón Fábián László. Sajátos technikájának köszönhetően születnek az első pillantásra zsúfoltnak tűnő montázsok, hihetetlen motívumgazdagsággal, egyetlen képben egy regényt, álmot, gyermekkori vágyakat vagy életszakaszt elmesélve.

Kurbucz M. Zsuzsanna finom pasztellszíneivel harmóniába hozza a sokféle részletet. Ki-emelt figyelmet érdemel a napraforgós kép, amin egyedien, észrevétlenül ötvöz kétféle technikát, és a perspektívákkal is bátran bánik. A virágokat, virágos mezőket ábrázoló alkotásokról elmondható, valamennyi sokkal több, mint egy kép. Nyugalom vagy éppen zaklatottság, egyszóval életérzés árad mind-egyikből, mesterien megjelenítve. Egy pillanat varázsa, a léleknek egy állapota. Lélek- képek – ultramarin éggel, sárga repcemezővel, pipaccsal, imolákkal elmesélve. A kiállítás október 30-ig látható a színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában