Program

2017.09.21. 12:00

Csallóköznádasdról érkezik Mihályházára a testvértelepülési delegáció

Csallóköznádasdról testvértelepülési delegáció érkezik Mihályházára szeptember 23-án, szombaton. A nap során sokszínű kulturális programkínálattal várják az érdeklődőket.

Polgár Bettina

A szüreti felvonulás az elmúlt években mindig nagy sikert aratott Fotó: Mihályházi önkormányzat

Az esemény napján 11.30-kor fogadják a faluban a csallóköznádasdi delegációt, majd 13 órától szüreti felvonulás indul a mihályházi polgármesteri hivatal elől. Mészáros Géza, a község vezetője 15 órakor mond köszöntőt. Ez-után bemutatkoznak a mihályházi és a csallóköznádasdi amatőr művészeti csoportok: a Rezeda Néptánc Egyesület, a Mihályházi Asszonykórus és a Csallóköznádasdi Vegyeskar. Varga Rebeka, valamint Németh Zsófia pedig énekkel működik közre a rendezvényen.

A szüreti felvonulás az elmúlt években mindig nagy sikert aratott Fotó: Mihályházi önkormányzat

A programot játszóudvar is színesíti a család- és gyermekjóléti szolgálat közreműködésével a polgármesteri hivatal épületében, ahol ördöglakatok, ügyességi játékok, asztali jéghokibajnokság, illetve csillámtetoválás is vár a gyermekekre. Emellett a helyi közösségi házban kiállítás nyílik Múltidéző porta és jelen értékeink címmel, az épület udvarán pedig hagyományos ételeket, kemencés kenyeret, sós kiflit, valamint gulyást is készíthetnek a testvértelepülési találkozóra ellátogatók.

A Mihályháza és Csallóköznádasd közötti testvértelepülési együttműködési megállapodás hivatalos aláírásának 16 órakor a színpad ad otthont, majd zenés-táncos fellépések biztosítják a kikapcsolódást. A Black Bunny Rock and Roll Club után Márió, a harmonikás lép fel. Kossuth Gergő énekes műsorát követően Tóth Tünde előadó szórakoztatja a közönséget, akit Pintér Tibor musical- és operettszínésznek, a Nemzeti Lovas Színház igazgatójának zenés műsora követ, majd utcabál zárja a napot.

Szeptember 24-én, vasárnap szakmai találkozót tartanak, melyen megtárgyalják a testvértelepülési találkozón szerzett tapasztalatokat, illetve szó esik az együttműködési lehetőségek kialakításáról és a közös projektek előkészítéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában