Kabóca

2018.04.12. 15:23

Miú és Vau mesecsokra a bábszínházban

Két jó barát, egy macska és egy kutya emberi történeteit mutatja be a Kabóca Bábszínház legújabb előadása, a Miú és Vau, melyet április 15-én vasárnap 10 órakor láthat a közönség az Agóra Veszprém VMK-ban.

Leitner Vera

Timo Parvela legemberibb állattörténeteiből kilenc, egyszerűségében is bonyolult mesét állított színpadra a Kabóca Bábszínház társulata. A játék két szerepében Benkő Zsuzsanna és György Zoltán Dávid látható, rendező Kolozsi Angéla. A negyvenöt perces játék során a nézők Miú és Vau mindennapjaiba nyerhetnek bepillantást. Ám ez a kutya és ez a macska – meghazudtolva az évezredes szóbeszédet – legjobb barátokként élik eseménydús életüket a domb tetején, és szinte mindent együtt csinálnak: biciklivel átkerekeznek a Hold ezüsthídján, bolhapiacot vagy éppen házi háborút rendeznek, ám ami a legfontosabb, tudják egymásról, hogy a másik nem tökéletes és ezt cseppet sem bánják. A rövidebb-hosszabb történetekben legalapvetőbb emberi kapcsolataink tükröződnek, így barátok, testvérek, szülők és gyermekeik, de akár párkapcsolatok szereplőit is felfedezhetjük Miú és Vau kettősében, hiszen tulajdonságaik, reakcióik – lelkesedés, kíváncsiság, büszkeség, kalandvágy, csalódottság, hála – emberiek, így a mese óhatatlanul emberié lesz, ahogy az a legősibb, klasszikus, aesopusi állatmesék óta mindig is jellemezte a legjobb állattörténeteket.

Miú és Vau meséi jó példái annak, hogy az elemi ellentét, a szimbolikus értelembe vett kutya és a macska is ott lapul olykor kapcsolatainkban, hiszen nézeteltérések, különbözőségek bármikor előfordulhatnak a legjobb barátságokban is, ám Timo Parvela meséiben szép példát kapunk arra, miként kezelhetők ezek az élethelyzetek némi őszinteséggel, baráti odafordulással vagy egy csipet kreativitással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában