XIII. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó

2017.09.22. 15:26

Nevezz az idei Pannonfílingre! Már csak napok vannak hátra!

Még három napotok van előhozni a legjobb tudásotokat, és forgatni egy rövidfilmet!

Horváth Virág

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg Veszprémben a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót. Szeptember 24-ig várják, a hazai és határon túli alkotók kisfilmjeinek nevezését.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó egy rövidfilmes szemle és verseny, ahol hazai és határon túli amatőr és független filmesek mutathatják be alkotásaikat. A hagyományokhoz hűen a fesztivál szervezői idén is legfeljebb 15 perces alkotásokat várnak, műfaji megkötéstől függetlenül (de nem zárkóznak el a hosszabb filmektől sem, ha bemutatásra érdemesnek találják).

Kecsegtető lehet a fiatal, amatőr filmeseknek, hogy nevezési díj nincs, a versenyprogramba bekerülés viszont a szakmai előzsűrin múlik.

Te is imádsz rettegni? Akkor ez a te asztalod lesz!

Idén ismét új különdíjjal jelentkezik a Pannonfíling. „2015-ben a legviccesebb, tavaly pedig a legromantikusabb, legérzelmesebb filmet jutalmaztuk külön” – tudtuk meg Dósay Norberttől és Németh Csabától, a találkozó főszervezőitől. – „Most azonban rémisztőbb kihívás elé állítanánk a vállalkozó kedvű filmeseket. A 2017-es különdíjunk a PannonPara névre hallgat, amelyet a legijesztőbb, legizgalmasabb, legfeszültebb hangulatú rövidfilm nyerne el.”

A 2016-os PannonLove győztes filmje:

A szervezők elmondták, a Pannonfílingnek továbbra is erőssége marad, hogy a mozivásznon látottakat barátságos környezetben vitathatják meg a nézők a filmesekkel és a szakmai zsűrivel. Így az alkotók közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról, és a közönség is bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé. „A Pannonfílingen kevéssé a verseny, inkább egy bensőséges filmklub hangulata dominál” – mondták el a szervezők.

Az idei találkozó tervezett időpontja: november 4., helyszíne: Veszprém, Expresszó Klub.

A 13. Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra szeptember 24-ig várják a rövidfilmek nevezését a [email protected] email címre.

Kontakt

Honlap: pannonfiling.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában