Országos Könyvtári Napok

2017.10.10. 14:00

Elképesztő kilátás a pápai víztoronyból

Négy tapolcafői karsztvízkút látja el folyamatosan az 1969 óta működő pápai víztornyot, ami 1500 köbméter vizet tárol. Az 5 méter átmérőjű, 8,7 méter mélységű alapon nyugvó építményhez 4500 tonna vasbetont használtak fel.

Laskovics Márió

Négy fiú szelfizik a torony tetején

 

A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola nyolcadik osztálya, balra fent Káldi Andrea osztályfőnök

Csigalépcsőin főleg tavasszal kacskaringóznak felfelé az érdeklődők, idén 5-600 ember járt már fent – tudtuk meg Szili Ágnestől, a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. laboratóriumvezetőjétől azon a víztorony-látogatáson, amit a Jókai Mór Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok során, csütörtökön szervezett munkatársai és a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola nyolcadik osztályosai számára.

Négy fiú szelfizik a torony tetején

Mind a könyvtári kollektíva, mind a Káldi Andrea osztályfőnök vezette csapat izgalommal telve tekintett a nem mindennapi városnézés elébe és lelkesen hallgatta a szakember beszámolóit előbb a torony tövében, majd a víztér alatti történeti kiállításon.

Szili Ágnes fotózza a pápai városi könyvtár munkatársait

A 219 lépcsőfokos, ég felé tartó séta végén, a 41,5 méteres magas torony tetejéről aztán csodás panoráma tárult a látogatók szemei és fényképezőgépei elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában