barátok közt

2018.01.17. 11:00

Pápa környékén hangjával hódított Solti Ádám

Televíziós sorozat, színházi szerepek, vokálegyüttes – ez mind belefér Solti Ádám színész, énekes életébe, akivel karrierjéről beszélgettünk.

Laskovics Márió

Pápa Város Fúvószenekara Újévi Fúvós Show-jának idei egyik vendég-előadóművésze Solti Ádám, a Madách Színház magánénekese. A főként az X-faktor tehetségkutató műsorból, valamint a Barátok közt című televíziós sorozatból ismert színész-énekes-táncossal a pápai fúvósok csóti koncertjén beszélgettünk.

Solti Ádám színész, énekes örömmel vállalta a fellépést Pápa Város Fúvószenekara hat Újévi Fúvós Show koncertjén Fotó: a szerző

Fogtechnikusnak tanult, de nagyon vonzotta a művészeti élet, így 1992-ben részt vett a Marczibányi Téri Művelődési Központban megrendezett A muzsika hangja című előadásban. 1999-től tagja lett az Independance tánccsoportjának. Három évig modellként dolgozott, közben a Jazz and More jazz- és gospelkórus tagja, szólistája és koreográfusa volt. 2006-ban a Houdini Társulat The musical című előadásában színészként és koreográfusként vett részt – tudtuk meg.

Mint visszaemlékezett, 2010-ben létrehozta a Non Stop nevű énekes formációt, amellyel bekerült az RTL Klubon futó X-faktor televíziós show-műsor első szériájába. Itt szerzett országos ismertséget. Mosolyogva árulta el, a vokálegyüttes azóta is létezik, csak egy kissé megváltozott, továbbfejlődött.

– Leginkább azért, mert két tag elutazott Németországba, és így velem együtt hárman maradtunk a formációban: a beatboxos (szájdobos) Kassai Zsolt, valamint az énekes Vér Balázs. Dolgozunk rendületlenül, azonban új formációban gondolkodunk. Balázs csellózni fog, az éneket pedig nem teljesen élőben oldjuk meg. Tehát a hangunkat felvesszük stúdióban, majd erre a felvett alapra énekelünk rá a fellépéseken, melyeken időnként egy vendég énekesnő is be fog segíteni. Mindenképpen szeretném megtartani az együttest, mert saját gyermekemnek érzem – mondta el a fő projektjének tekintett produkció hátteréről.

Solti Ádám 2010-től a Barátok közt című sorozat állandó szereplőjeként, a szívtipró Bokros Ádámot alakítva boldogítja a képzeletbeli Mátyás király-teret. Mint mondta, a televíziós munka elég nagy időbeli elfoglaltságot jelent.

– A naponta látható sorozat megvalósítása komoly feladat. A hét munkanapjaiból egy napot – hétfőn vagy pénteken – pihen a stáb, a további négy napot pedig végigforgatjuk, külső és belső helyszíneken egyaránt. Ez napi huszonnégy jelenet felvételét jelenti, amelyek egy, két, néha három percesek. Reggel nyolc órától akár este kilenc óráig dolgozunk. Vannak csúszások persze, de igyekszünk betartani az erre szánt időt. A sorozat által rengeteget tanultam, fejlődtem – engedett bepillantást a kulisszák mögé.

2015-től több szerepben is játszik a Madách Színházban. Először a Nyomorultak Marius-aként, majd Az operaház fantomja Raoul-jaként, a József és a színes szélesvásznú álomkabát Józsefjeként, a Macskák Quaxo-jaként, jelenleg pedig a Szerelmes Shakespeare címszereplőjeként láthatta, láthatja a közönség. Idén két másik színház premierjeiben is szerepel.

– Sokan azt gondolják, hogy a színház keményebb dió. Ám míg a színházban egy-egy jelenetet új darab esetén két-három hónapig, már műsoron lévő darabnál pedig két-három hétig próbálunk, addig a Barátok közt-produkciónál a próbára mindössze két-három perc áll a rendelkezésünkre. Tehát óriási különbségek vannak. Úgy érzem, amit a nézők látnak a képernyőn, az szinte csoda, nagyon koncentrált, megfeszített munka végeredménye. Illetve próbálunk olyan pluszt beletenni, hogy az emberek szeressék, illetve új nézőket is a képernyő elé vonzzunk – osztotta meg.

Solti Ádám Pápa Város Fúvószenekara Újévi Fúvós Show-jában a Grease című filmből énekel szólóban, valamint Ress Hajnalkával duettben. A filmzenéket felvonultató, egyedülálló produkciót utoljára a nemesszalóki művelődési házban január 27-én, szombaton 18 órakor láthatja a nagyérdemű.

– Úgy éreztem, hogy nagyon kedvelnek itt, mind a stáb, mind az emberek. Lesz még ennek foganatja, s talán visszajövök még Pápára és környékére – zárta beszélgetésünket a közvetlen művész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában