Kézfogás Európa Szoborpark

2017.09.19. 11:00

Staféta Veszeli Lajossal

Vándorfi Győző azt kérdezi Veszeli Lajos festőművésztől, hogy a közeljövőben milyen új külföldi alkotásokat láthatunk a balatonalmádi Kézfogás Európa Szoborparkban.

Mátételki András

Veszeli Lajos Fotó: Mátételki András

– Amikor három évvel ezelőtt létrejött a szoborpark, 56 alkotás kapott helyet. Elsőként Olaszország mutatkozott be az európai országok közül. Tavalyelőtt Finnország művészei voltak a vendégei a szoborparknak különleges, újszerű alkotásaikkal. Kétévente más és más országból hívunk alkotókat, hogy ízelítőt adjanak az európai kortárs képzőművészetből.

Veszeli Lajos Fotó: Mátételki András

Ezeket váltják fel heteken belül a lengyelországi Oronsko-Rzezba-i szobrászközpontból érkező művek, amelyek október 6-ától lesznek láthatók. Az Almádi P-Art Alapítványhoz tíz fotó érkezett a művekről, ezek alapján kellett a kuratóriumnak dönteni. A szobrok átadása majd ünnepélyes külsőségek között történik. A város vendégül látja a lengyel delegációt a szobrászokkal együtt. A rendezvényen részt vesz Balatonalmádi lengyel testvérvárosa, Serock küldöttsége is. Az alapítvány együttműködik az önkormányzattal abban, hogy ezek a rendezvények létrejöhessenek.

Azt kérdezi Iván Katalintól, hogyan jutott több mint 300 órához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában