Jubileumi program a hastáncgálán

2018.10.15. 14:00

Százötven fellépő mutatott be izgalmas és látványos koreográfiákat

Idén immár tizedik alkalommal rendezték meg az Al Ahram Hastáncfesztivált. Az eseménynek ezúttal is sok látogatója volt, a Végvári napok gazdag programját színesítették a hastáncosok fellépései.

Tóth B. Zsuzsa

A hastánccsoportok műsora méltán színesítette az eseményeket Fotók: Tóth B. Zsuzsa

A Végvári napok rendkívül színes, többnapos programja minden évben több ezer vendéget csalogat a várba és a Várcsárda környékére.

Idén is rengetegen látogattak az eseményre, akik látványos hastánc-koreográfiákban is gyönyörködhettek, ugyanis a hagyományok szerint ebben az évben a nagy sikerű Végvári napok hétvégéjén és helyszínén, a török kort és a lovagkort megidéző történelmi programokat színesítve léptek színpadra a táncosok, a vendégek legnagyobb örömére.

Négy látványos gálaműsoron mintegy 150 táncos – köztük öt nemzetközi hírű sztárvendég – mutatta be az orientális táncok szépségét és sokszínűségét.

A klasszikus közel-keleti folklórstílusoktól kezdve a fúziós táncokon, salsaorientálon, flamencón, bollywoodin át egészen a modern amerikai törzsi stílusig számos izgalmas koreográfiát láthattak a nézők.

A táncosok és kísérőik az ország egész területéről érkeztek a szervező, Mikola Nikoletta és a Sümegi Hastánc Egyesület hívására. Így a fesztivál a meghirdetett programokon túl a szakmai találkozásoknak is kiváló alkalmat biztosított.

A hastánccsoportok műsora méltán színesítette az eseményeket Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Székely Maya, Schäfer Katalin, Varga Alexandra, Nemesházi Bernadett és Bartos Noémi sztárfellépők szakmai kurzusain vehettek részt a táncosok és más érdeklődők. A továbbképzésekhez a Hotel Kapitány nyújtott ideális helyszínt, ahol évről évre tárt karokkal fogadják a táncosokat és a fesztivállátogatókat.

A sokrétű szakmai és fesztiválprogram a pályázati támogatások és a helyi támogatók segítsége nélkül nem jöhetett volna létre.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában