művészet

2018.01.11. 14:00

Színgrafikák világában – A látható mögötti láthatatlan

Aki ismeri Adorjánné Maricát, tudja, mennyire kedvesek számára azok a színkombinációk, amelyek között gyakran tölti el idejét.

Jákói Bernadett

Marica gyógyulása alatt sok időt tölt el a színgrafikák készítésével (fotó : Jákói Bernadett)

Ezek nem szabványos képek, ezeknek a képeknek nincs címük, aki találkozik velük, mindenki a magáénak érzőt választja ki. Az viszont fontos, hogy nagyon finom energiájuk van, ezekkel akár egy helyiséget is fel lehet rezonálni. Nem csupán gyógyítanak, de örömöt, a szép érzetünket erősítik.

-A 2000-es évek elején kezdtem el foglalkozni ezekkel a képekkel, akkor még csak színképeket alkottam élénk színekből. Van, amelyiknek kifejezetten nagyon erős energiája van. Sokat foglalkoztam velük, bár amikor adódott az életemben egy kis hullám, abbahagytam, majd amikor új, periódus következett, újra neki álltam. Visszajöttek hozzám. Ezekből akkorra már a pöttyös képek, a „gömböskék” készültek. Valójában engem tükröznek ezek az alkotások. Külső ajánlatra névmandalákat is készítettem, annyira jó érzés fogott el, amikor alkottam velük. Hatalmas megkönnyebbülést éreztem, de tudtam, hogy ehhez már nem szabad hozzányúlni, így kell maradniuk. Érzékeltem ezeknek a képeknek a kisugárzását. –mutatta be az éppen kiállításon szereplő képeit az alkotó. Van egyfajta stílusa, ott energizál, ahol kell.

Marica gyógyulása alatt sok időt tölt el a színgrafikák készítésével
(fotó : Jákói Bernadett)

Az ihlet jön, az érzés dönt, hogy éppen mit készít el. Már korábbi évekből vannak tapasztalatai, hiszen maga a reiki, de a kristályok sem igazán állnak távol tőle, volt velük is oly igazi benső kapcsolata. Érezte, hogy csinálni kell, szükség lesz rájuk. A szeretetenergiák áradnak belőlük. Marica is, mint oly sokan az életükben hosszas küzdelmet vívott betegségével, de a környezete, az őt körülvevő színképek készítése sokat segítettek testi-lelki felépülésében. A lélektánc a nehézségein hamar átsegítette , de azokban az időkben, amikor mégis feladta, a jó barátok képében mindig küldött neki segítséget a Jó Isten. –vallja. Maricának fontos feladata az, hogy tovább kell adni a fényt, az önfeledt jókedvet azoknak, akikben már megkopott a remény. Számára a gyógyító kiteljesedést az alkotás öröme hozta el. Képein a színek és a formák egytől egyig élnek, és az alkotó lélekben járják közös táncukat. Ezen modern digitális, számítógépes technika segítségével született műalkotások nem csupán a teremtői gyógyulását segítették, elő, de az egyszerű szemlélő lelkében is képesek megszólaltatni egy egészségesebb , kiteljesedett élet hangjait és elkísérni a nézőket a saját belső utazásukra. Mondhatni szlogenje a kiállításon bemutatott anyagának: a látható mögötti láthatatlan, ami a képek mögül üzen. Mások számára kibírhatatlan lélekhegyeket mászott meg, és sok-sok évig kevergett a lélek sivatagában.

Kedvencei a mandálák, a színgrafika, a szimbólikák, a 3D-s képek, a háttérszínek, térhatás, kísérletező, új dolgok. A kollázs is új műfaja, minden mondandóval belehelyezve. Rendszerezi, kinyomtatja azokat. Betegsége alatt más gyógyulási formában találta meg a boldogsághoz vezető útját. Alkotásra vágyott, a zene, a muzsika nagy hatással van rá, ami folyamatos, megállíthatatlan tevékenységre készteti. Ahogy egy számára kedves versben is elhangzik: a lélekhegyet meg kell mászni, a léleksivatagot meg kell járni, a lélektengeren át kell kelni, annak, aki boldog akar lenni. A lélekablakot ki kell tárni, a lélekfényeket meg kell látni, a lélekdallamra táncot kell járni, annak, aki haza akar találni. Lelkének az a leges legszebb ajándéka, ha meghívást kap, ahol a közönségének bemutathatja a képeit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában