Amatőrökből félprofik

2018.03.06. 19:36

Tizenöt éve festenek közösen az alsóörsi képzőművészek

Tavaly novemberben ünnepelte fennállásának 15 éves évfordulóját az Alsóörsi Csipkeműhely, most pedig az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesület. Az Eötvös művelődési házba nagyon sokan jöttek el a jubileumi kiállításra.

Szendi Péter

Az elmúlt tizenöt évben a megye számos városában, településén sikeres kiállításokat szerveztek. Korábban a művelődési házban jöttek össze a festők, most viszont a Török-ház mellett, minden vasárnap egy alkotóműhelyben dolgoznak Fotó: Szendi Péter/Napló

A vendégeket Hebling Zsolt polgármester köszöntötte. A falu első embere felidézte az elmúlt tizenöt évet. Az akkori művelődésszervező, Váradi Szabó Viktória kereste meg az önkormányzatot, hogy jó lenne, ha a településen működne egy festőkör. A falu vezetősége nagy örömmel támogatta mindezt, felkérték Horváth Lajos veszprémi festőművészt, hogy az amatőr társulatot karolja fel, és adja át tudását.

Az elmúlt tizenöt évben a megye számos városában, településén sikeres kiállításokat szerveztek. Korábban a művelődési házban jöttek össze a festők, most viszont a Török-ház mellett, minden vasárnap egy alkotóműhelyben dolgoznak Fotó: Szendi Péter/Napló

Az elmúlt tizenöt évben a megye számos városában, településen sikeres kiállításokat szerveztek. Korábban a művelődési házban jöttek össze a festők, most viszont a Török-ház mellett, minden vasárnap egy alkotóműhelyben dolgoznak – tudtuk meg Fenyvesi Juliannától, az egyesület vezetőjétől. A tagok egymást is inspirálják, nagyon jó a hangulat, a fejlődés szemmel látható. Horváth Lajos festőművész gondosan figyel a társaságra, és iránymutatást ad a festőknek. Az egyesület tizenkét tagja elsősorban portrékat, tájképeket festett, melyeket a tárlaton is megtekinthettek az érdeklődők. Alsóörs több alkotáson is megjelent, melyet mindenki más szemmel lát, ez jól érzékelhető a festményeken. Horváth Lajos elmondta, hogy az amatőr társaság az alapoktól kezdte, a csendélet- és koponyarajzolással, végigmentek minden egyes apró részleten, és amikor már úgy ítélte meg, hogy az alkotások kiállíthatóak, akkor mindezt megtették több helyen is.

Az estet régi filmbejátszások, visszaemlékezések tették színesebbé. Az egyesület és a festőművész munkásságát emlékplakett-adományozással köszönte meg a település nevében Hebling Zsolt polgármester. A kiállítás hangulatát Kövi Szabolcs zenéje emelte. A tárlat március 23-ig tekinthető meg az Eötvös Károly Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában